Kanshebber Adrian Mensing
Kanshebber Adrian Mensing Jerry van Rekom

Adrian Mensing weer kanshebber op GKD-titel

Adrian Mensing weer kanshebber op GKD-titel

SLIEDRECHT In de vijfde ronde van het Gesloten kampioenschap van de Drechtstreek bij Schaakvereniging Sliedrecht heeft Adrian Mensing zich weer bij de kanshebbers gevoegd. In aanvallende stijl, waar Adrian om bekend staat, wist hij Hans Klein te verslaan. Met 4 punten staat Mensing slechts een halfje achter koploper William Gijsen.

Ook Robert van Rekom schaarde zich bij de titelkandidaten. De oud-winnaar van het OKD wist na een ingewikkelde partij de eerste winnaar van het OKD, Willem Barendswaard te verslaan. Daarmee heeft Van Rekom ook 4 punten en kan hij volgende week in de strijd tegen de koploper Gijsen voorbijstreven.

Opvallend was de boeiende remise tussen 7-voudig clubkampioen Peter van den Bergh en wellicht toekomstig kampioen Dana Verheij. Aanvankelijk leek Van den Bergh de beste kansen te hebben, maar het grote talent knokte zich terug en na zware strijd eindigde de partij met het aannemen van het vredesaanbod.

Onderaan wist jeugdspeler Louis Liu Henri Hartog te verslaan, terwijl Willem Theunisse de smaak van winnen te pakken heeft door opnieuw een vol punt bij te schrijven tegen Simon Kadijk.

Vanavond vindt de voorlaatste ronde van het kampioenschap plaats. De stukken staan al klaar voor een felle strijd.


Samen voor Sliedrecht houdt barbecue

SLIEDRECHT Samen voor Sliedrecht hield donderdagavond met een tiental vrijwilligers, een fantastisch aangeklede barbecue, voor mensen met een smalle beurs en alleengaanden. Ook burgemeester Jan de Vries was één van de gasten.

Deze barbecue werd voor het eerst gehouden in gebouw De Voorhof van de Gereformeerde Kerk, dankzij een samenwerking tussen beide organisaties. Tijdens de bijeenkomst bracht burgemeester Jan de Vries een bezoek en sprak hij – op afstand – met verschillende aanwezigen. Hij is verheugd over de verdere samenwerking die tussen de verschillende (kerkelijke) organisaties aan het ontstaan is.

De barbecue in de Voorhof.