De Rotary is op zoek naar nieuwe goede doelen om te steunen.
De Rotary is op zoek naar nieuwe goede doelen om te steunen. Rotary

Rotary zoekt frisse initiatieven

'Het plan moet de lokale leefbaarheid vergroten'

SLIEDRECHT Wie denkt aan de Rotary, denkt misschien aan een belegen club mensen, maar niets is minder waar. Dat vertellen Karin Struijk en Gerrit Alblas van Rotary Sliedrecht e.o.. De Rotary is op zoek naar nieuwe goede doelen om te steunen.

Rotary Sliedrecht e.o. bestaat al sinds 1963 en heeft op het moment 44 leden. Karin Struijk vertelt: ,,De Rotary is een mix tussen mannen en vrouwen en er zijn allerlei beroepsgroepen vertegenwoordigd. De leden komen uit Sliedrecht, maar ook uit Hardinxveld-Giessendam, Wijngaarden en Giessenburg. Op verschillende manieren steunen de leden de medemens, zonder onderscheid op zaken als ras of geloof. Dienstbaarheid zetten we daarbij boven het eigen belang. Een van de pijlers van de Rotary is communityservice, dus het dienen van de lokale gemeenschap. Zo hielpen we al met het Baggerfestival, helpen we elk jaar met NLDoet en assisteren we met de Boomplantdag. Het voordeel van deze lokale projecten is dat je ziet dat het goed komt. Heel af en toe steunen we een project in het buitenland, maar dat doen we alleen als we kunnen zien hoe het resultaat eruit komt te zien.”

De Rotary steekt dus de handen uit de mouwen en helpt ook financieel. Gemiddeld heeft de Rotary zo'n vijfentwintig aanvragen per jaar. Het afgelopen jaar heeft de Rotary bijvoorbeeld een actie gehad waarbij ze cadeaubonnen kochten bij de horeca en die uitdeelden aan mensen in de thuiszorg, een bijdrage gedaan aan de nieuwe kantine van korfbalvereniging Merwede en een bijdrage gedaan aan het monument voor de Merwedegijzelaars. De club merkte wel dat er door alle maatregelen rondom het coronavirus minder aanvragen kwamen, maar nu willen ze graag meer aan de slag. ,,Mensen kunnen nu zelf weer projecten en organisaties aanmelden. De bedoeling is wel dat je een goed plan hebt met een sluitende begroting. Daarnaast zien we ook graag een overzicht van eventuele andere deelnemers in het project. Ook moet het plan de lokale leefbaarheid vergroten. Het plan mag niet onderscheidend zijn op het gebied van politiek of religie, maar verder nemen we alle hartverwarmende initiatieven serieus.” Aanvragen: secretariaat@rotarysliedrecht.nl.