Mike Kraaijeveld (11) en Cas Kroon (8).
Mike Kraaijeveld (11) en Cas Kroon (8). Eline Lohman

‘Ik vind keepen geweldig’

19 augustus 2021 om 11:06 Voetbal

SLIEDRECHT Het zijn echte voetbaltalenten: Mike Kraaijeveld (11) en Cas Kroon (8). Allebei keepers, allebei begonnen bij vv Sliedrecht. Nu speelt Mike bij NAC onder 13 en Cas bij Feyenoord onder 10.


door Eline Lohman


De jongens weten zich nog goed het moment te herinneren dat ze gescout werden, vertellen zij aan een picknicktafel bij vv Sliedrecht. Cas: ,,Bij sommige wedstrijden staan er mensen langs de lijn, om te kijken wie er goed speelt. Ik kreeg een brief of ik bij Feyenoord onder 10 op trainingsstage wilde komen. Na die stage vroegen ze mij of ik er wilde komen spelen. Ik was erg blij! Zo speciaal. Het was een droom van mij.”


Cas heeft drie seizoenen bij vv Sliedrecht gespeeld, waar zijn keepers-avontuur begonnen is en sinds kort speelt hij bij Feyenoord onder 10. ,,Mijn broer zat op voetbal, bij vv Sliedrecht, dus besloot ik er ook op te gaan. Ik heb veel plezier in het voetballen. Het leuk van voetbal vind ik dat je met elkaar kunt spelen en dat je kunt laten zien waar je goed in bent.” Mike is ook op zijn vierde begonnen met voetballen bij de Sliedrechtse club. ,,Het leek me mooi om iets met een bal te doen. En dat bleek zo te zijn. Keepen vind ik geweldig. Toen ik bij de minipupillen zat, wilde ik al keepen, maar dat mocht toen nog niet. Ook ik ben tijdens een wedstrijd gescout. En ook ik was heel blij! Ik heb daar al getraind. Ik train er vier keer per week en speel dan eens per week een wedstrijd.” Het zijn drukke tijden, ook voor Cas. Hij traint drie keer per week en speelt één keer in de week een wedstrijd. ,,Dat is best veel, maar ik vind het goed te doen en niet te intensief. Ik train altijd na schooltijd, dus mijn school lijdt er niet onder. Ik kom dan na school thuis, eet even snel en ga dan naar de training.”

Mike mag wat eerder van school weg. ,,Mijn klasgenootjes vinden het vet dat ik dit doe.” Cas lacht. ,,Mijn klasgenoten ook! Ze vinden het leuk dat ze iemand in de klas hebben die bij Feyenoord voetbalt.” De jongens zouden allebei graag door willen stromen naar het betaald voetbal. Daar moeten ze dan toch echt eerst 15 jaar voor zijn. Maar Mike - die naar trainingen en wedstrijden gereden wordt door zijn opa - en Cas - zijn ouders brengen hem om de beurt naar de trainingen en wedstrijden - hebben zeker al dromen. Cas: ,,Het zou mooi zijn wanneer iedereen fan van je zou zijn! Zelf ben ik fan van Marc-André ter Stegen, die bij FC Barcelona speelt. En van Justin Bijlow van Feyenoord. Als je kijkt naar hun spel, dan leer je daar veel van.” Daar sluit Mike zich bij aan. ,,Ook ik ben fan van die twee voetballers. Ik ben twee keer naar een voetbalwedstrijd geweest, maar ik speel liever zelf. Maar wanneer het Nederlands elftal speelt, zoals laatst met het EK, dan kijk ik zeker. Wij willen allebei graag bij onze clubs blijven. Voor nu zitten we goed.” Cas: ,,Maar als Manchester United belt, dan ga ik daar wel voor, dat is een goede club!” Beide jongens zijn veel in de weer voor NAC onder 13 en Feyenoord onder 10, maar ook vv Sliedrecht vergeten zij niet ook al spelen ze daar niet meer, vertelt Mike. ,,Ik kom hier nog best vaak.” Cas: ,,Ik ook, bijvoorbeeld ook wanneer mijn broer moet spelen.”