Matchwinnaar Chris Boom in duel met tegenstander
Matchwinnaar Chris Boom in duel met tegenstander Marco Sala

Sliedrecht moet hard werken voor de winst in bekerduel

5 september 2021 om 13:30 Voetbal

SLIEDRECHT In de eerste poulewedstrijd van het districtsbekertoernooi mocht Sliedrecht de handen dichtknijpen dat het de volle winst behaalde. In de slotminuut van de wedstrijd tegen het Brabantse Madese Boys (2e kl. zondag) trokken de blauw-witten aan het langste eind door een doelpunt van verdediger Chris Boom.

door Joop Hartog

Een zeer slechte eerste helft gaf al te zien dat Sliedrecht nog niet de gewenste vorm heeft bereikt. Alhoewel er nog enkele basisspelers ontbraken, mocht Sliedrecht toch geacht worden niet veel problemen te hebben met het één klasse lager spelend Madese Boys. Het tegendeel was echter waar. Al na vier minuten wisten de gastende 0-1 op het bord te krijgen door knullig verdedigend werk. Dit doelpunt deed Sliedrecht opveren en binnen enkele minuten had Dennis Verhoef de stand weer gelijk getrokken (1-1).

TE LAAG TEMPO Na de kantwissel sloeg Sliedrecht direct weer toe, toen opnieuw Dennis Verhoef een assist van Danny van Laathoven koppend afrondde (2-1). Daarna viel Sliedrecht weer terug in een veel te laag tempo, met te veel balverlies en misverstandjes. Madese Boys kon hier halverwege de tweede helft van profiteren en scoorde brutaal de gelijkmaker (2-2). Een golf van aanvallen op het vijandelijk doel bracht Sliedrecht voorlopig nog niet verder en het duurde tot twee minuten voor het eind dat verdediger Chris Boom uit een scrimmage de winnende treffer kon scoren (3-2).

De manier waarop Sliedrecht hard bleef werken, ondanks het feit dat het niet altijd meezat, geeft wel vertrouwen voor de komende tijd. Komende zaterdag, 11 september, wordt in en tegen Nieuw-Lekkerland de tweede poulewedstrijd gespeeld. Aanvang 14:30 uur.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?