Afbeelding
data RIVM

In Sliedrecht is 62 procent van de 12-plussers volledig gevaccineerd

9 september 2021 om 17:05 Corona

SLIEDRECHT In de gemeente Sliedrecht is 62 procent van de inwoners boven de 12 jaar inmiddels volledig gevaccineerd. Van alle inwoners boven de 18 jaar is dat percentage 65. In de gehele Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is 65 procent van alle 12-plussers volledig gevaccineerd. Voor de volwassenen ligt de vaccinatiegraad in Sliedrecht iets lager, want die is voor de Veiligheidsregio 67 procent.

Het RIVM houdt op haar website bij welk percentage van de bevolking ingeënt is, per gemeente en per leeftijdscategorie. In Sliedrecht is van de 12-plussers 74 procent gedeeltelijk gevaccineerd en dus 62 procent geheel. Als de jongeren tussen de 12 en 18 jaar buiten beschouwing gelaten worden, liggen de aantallen iets hoger. Van alle mensen boven de 18 is namelijk 65 procent geheel en 77 procent gedeeltelijk gevaccineerd.  

In de gemeente Hardinxveld-Giessendam liggen de aantallen beduidend lager, hetgeen zeer waarschijnlijk te maken heeft met de bezwaren tegen vaccineren in de religieuze gemeenschappen in deze gemeente. Van de 12-plussers is 58 procent geheel en 69 procent gedeeltelijk gevaccineerd. Van de 18-plussers heeft 61 procent twee prikken gehad of één van het Janssen vaccin waarvan er maar één nodig is, en is 73 procent geheel gevaccineerd.