Op orde of verrassing?

28 september 2021 om 12:30

SLIEDRECHT Na de overwinning in de Supercup start zaterdag de Eredivisie. Oud Dames 1-speelster Mariska Koster blikt vooruit...


Het is knap hoe er in relatief korte tijd behoorlijk wat nieuwe speelsters zijn ingepast binnen de blauw-witte selectie. Ook is het fijn om te zien dat Emma Rekar haar rentree kon maken tijdens deze eerste officiële wedstrijd na een lange revalidatie.


BEKER 2017 Deze zaterdag staat de eerste thuiswedstrijd van de competitie op het programma tegen het team van VC Sneek. Net als Sliedrecht Sport draaien de Friezinnen inmiddels al heel wat jaren mee in de Nederlandse Eredivisie en werden er in het verleden meerdere prijzen gewonnen. De laatste van een serie prijzen werd gewonnen in 2017 toen de Nationale Beker in de wacht gesleept werd door de dames van Sneek. Dat is alweer een tijdje geleden, maar het gaat hier dus wel om een tegenstander die weet hoe het is om prijzen te winnen. Al heeft het team van Sneek na die laatste prijs natuurlijk ook de nodige metamorfoses ondergaan en aardig wat nieuwe speelsters in moeten passen. 


KAARTEN GESCHUD De wedstrijd van zaterdag wordt er nog niet om de prijzen gespeeld, maar is de eerste ontmoeting in een nieuw volleybalseizoen. Het is altijd weer leuk om in zo’n eerste competitieweekend te zien hoe de kaarten geschud zijn afgelopen zomer en in de voorbereiding. Gaat alles volgens verwachting of worden er teams verrast?


EERSTE STAP Nu naar het vrouwelijke vlaggenschip van Sliedrecht Sport. Vanuit een wisselende voorbereiding, met zowel winst als verlies, heeft het team de nodige bagage meegenomen om te kunnen gebruiken dit seizoen. De eerste prijs is binnen, de jacht op de volgende prijs - het zevende landskampioenschap - wordt deze zaterdag geopend. Het team van trainer-coach Vera Koenen en assistent Mark Roper kan een belangrijke eerste stap zetten in de reguliere competitie, waarin iedere gewonnen wedstrijd ze een stapje dichter bij de volgende prijs brengt. Op naar een mooie wedstrijd en op naar een mooi seizoen! 


De wedstrijd Sliedrecht Sport Dames 1 tegen VC Sneek Dames 1 begint zaterdag 2 oktober om 20:00 uur in sporthal De Basis. Entree is gratis. Alleen toegang met coronabewijs en ID (vanaf 13 jaar).


De wedstrijd is ook live te volgen via de livestream op de homepage van SliedrechtSport.nl.