Afbeelding
Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (36)

Activiteiten

SLIEDRECHTBent u onlangs ook naar de ‘Living Statues’ gaan kijken op de Kerkbuurt? Dat ik een zwak heb voor beelden zal u inmiddels wel duidelijk zijn. En ik moet zeggen dat ik de levende standbeelden minstens zo knap geschminkt vind als de gebeeldhouwde voorwerpen.

door Albert de Coster

U vraagt zich misschien af waarom ik over die ‘Living Statues’ begin. Nou, dat zit zo: afgelopen week dacht een inzender dat ik één van die beelden had gebruikt in mijn rubriek. Maar dat was zeer zeker niet het geval, maar het is wel een leuk idee voor volgend jaar. U bent dus gewaarschuwd!

Ik vond het eigenlijk best wel begrijpelijk van die mevrouw, want mijn beeld zou zo voor een levend standbeeld door kunnen gaan. In de mail gaf ze me ook de tip dat de ‘omgeslagen’ paraplu gewoon te koop is in de ANWB-winkel.

Dat deze mevrouw bijna recht tegenover de locatie van het beeld woont en het toch niet weet, maakt het wel heel apart. Want dit beeld staat in de tuin van Waerthove voor het gebouw met de naam Noorderwaert.

Ik kreeg van andere - vaste - inzenders wel het goede antwoord en ze leverden er nog wat extra informatie en een foto bij: het beeld is na een interne expositie in Waerthove door directeur Duyverman aangekocht en heeft op verschillende plekken rond het gebouw gestaan. Of het door die verschillende verplaatsingen kwam vertelt het verhaal niet, maar ze is ooit van haar sokkel gevallen en toen stonden alleen de benen nog maar overeind.

Gelukkig is alles hersteld en ik vind het een van de mooiste beelden van Sliedrecht. En wat mogen we blij zijn dat we in onze gemeente zo’n mooi zorgcentrum hebben. Ik kreeg trouwens alleen maar positieve reacties over de zorg die daar geboden wordt. Hulde hiervoor.

Vorige week schreef ik dat ik niet wist hoe het beeldje van Maarten de Winter voor het gebouw van Sleijeborgh heette. Via de mail liet hij weten dat het ‘verbinding’ verbeeld en dat dat slaat op de manier hoe men daar in het gebouw met elkaar omgaat. En dat is alweer een tweede positieve mededeling.

De zoekfoto voor deze week is een gebouw waar vast veel mensen een herinnering aan hebben. Het heeft nu wel een heel andere bestemming gekregen en er is op de gevel wat weggepoetst. Maar wat?

Weet u waar deze foto is genomen of heeft u er interessante informatie over, stuur uw antwoord naar zoekfotosliedrecht@gmail.com.