Steven Bakker met een onehander.
Steven Bakker met een onehander. Bernadette Struijk

Merwede en Albatros delen punten

SLIEDRECHT Deze zaterdag mocht Merwede/Multiplaat het opnemen tegen de Zwijndrechtse ploeg Albatros. Met een eindstand van 18-18 leverde het gelijkspel één punt op.
Merwede ging goed van start, waarbij er meteen in de eerste aanval een doelpunt werd gescoord. Albatros wist vanaf het begin bij te blijven. Ze verdedigden goed en scoorden mee. Na 8 minuten zorgde dat voor een stand van 3-2. In de eerste helft kon Merwede tot twee keer toe een gat slaan, maar Albatros had een goed tegenoffensief en kwam elke keer weer terug. In de twaalfde minuut scoorde Vincent Bakker de 6-3, wat een verschil van drie punten opleverde. Ook in de twintigste minuut had Merwede een grote marge van 4 doelpunten (10-6). In de laatste minuten van de eerste helft had de Sliedrechtse ploeg minder grip op de wedstrijd, waardoor Albatros het verschil terug kon brengen tot een ruststand van 11-10.
Meteen na rust wist Albatros twee keer te scoren wat zorgde voor de eerste achterstand van de wedstrijd (11-12). De debuterende Gaby Spaans wist dit meteen weer recht te trekken met een mooi afstandsschot. Helaas kon Albatros daarna de korf goed vinden en zorgde dat lange tijd voor een achterstand voor Merwede.
Dit kon Albatros bijna tot het einde volhouden, maar net niet helemaal. Waar Albatros in de tweede helft juist een verschil van twee en drie doelpunten wist te bewerkstelligen, gaf Merwede niet op en bleef strijden voor een eindoverwinning. Mede dankzij de doelpunten van Dennis van Eijl (16-17) en Mariëtte van der Sman (17-17) zat het einde van de wedstrijd vol spanning. In de een-na-laatste minuut scoorde Albatros de 17-18, waardoor het erop leek alsof Merwede de wedstrijd zou gaan verliezen. Gelukkig was de laatste aanval van Merwede goed en scoorde Jeffrey van Son in de zestigste minuut de gelijkmaker.
Volgende week speelt Merwede om 16.00 uur tegen het Zeeuwse Fortis.