André Vlot voor de laatste keer voor zijn sportshop.
André Vlot voor de laatste keer voor zijn sportshop. Richard van Hoek

Sportshop André Vlot definitief gesloten

HARDINXVELD-GIESSENDAM Na ruim 27 jaar is de Sportshop van André Vlot afgelopen zaterdag voor de allerlaatste keer open geweest. Het is nu tijd voor hem om te gaan genieten van zijn pensioen.


door Esther Coumans

In 2019 hebben vader André en zoon Jaap besloten om te gaan stoppen met de zaak. ,,Door het coronajaar in 2020 heeft het iets langer geduurd, maar nu was het zo ver. Ik vind het goed zo”, geeft André Vlot aan.

In al die jaren heeft Vlot een goede band opgebouwd met zijn klanten. Het was afgelopen zaterdag dan ook erg druk met mensen die nog even afscheid van hem kwamen nemen. ,,Sommigen kwamen bewust langs om mij nog even te spreken. Als je bijna dertig jaar in het dorp zit, dan bouw je een goede band op met je klanten. Je hebt ze in de winkel gezien van klein ventje tot volwassen man met kinderen.” 

Hij vervolgt: ,,Ik vond het echt prachtig om een winkel te hebben. En om echt midden in het dorp te zijn. Ik denk dat het zeker een gemis gaat zijn, nu de sportzaak is verdwenen. 

De Sliedrechter waardeert het enorm dat mensen de tijd hebben genomen om zaterdag nog even langs te komen. ,,Ik kan wel zeggen, we hebben een mooie prijzenkast nu thuis staan”, lacht hij. De ondernemer werd overladen met bloemen, chocolade en andere presentjes. Een enkeling probeerde Vlot toch nog over te halen om door te gaan. Maar zoals al op de banner boven de winkel stond ‘het einde van een era', zo is het nu toch echt gebeurd. ,,De beslissing is genomen. Het is klaar, het is uit”, besluit hij.