W.N.C. tegen V.v. Sliedrecht
W.N.C. tegen V.v. Sliedrecht Joop den Hartog

Zwaar bevochten overwinning v.v. Sliedrecht

10 oktober 2021 om 11:58 Voetbal

SLIEDRECHT/WAARDENBURG Sliedrecht boekte zaterdag 9 oktober een belangrijke overwinning in Waardenburg. Het altijd lastige W.N.C. had vier punten uit drie wedstrijden. V.v. Sliedrecht klopte de ploeg op wilskracht met 2-3.

Door Joop Hartog

Een spannende eerste helft kende direct al een flitsende start, toen na vijf minuten een foutieve terugspeelbal van verdediger Roy van ’t Hoog door Kay van de Boogaard werd opgepikt en achter doelman Mathijs Donatz werd geschoven (1-0). Dennis Verhoef kreeg kort daarna direct de kans om gelijk te maken, maar vrij voor doelman Dick van Loon schoot hij naast.

VREUGDE VAN KORTE DUUR De gastheren hadden in die beginfase meer controle over de wedstrijd, waren wat feller in de duels en konden elkaar wat beter vinden. Toch kreeg Sliedrecht weer wat grip en kon halverwege gelijkmaken toen uit een vrije trap de meegekomen centrale verdediger Bas van Stokkom fraai inkopte (1-1).

Maar de vreugde was van korte duur want enkele momenten later kreeg W.N.C. een strafschop die werd benut door Gideon Emanuels (2-1). Maar nog was in die eerste helft de koek niet op. Goed doorzetten over de flank bediende Justin Beemsterboer de opgekomen Luciano van Harlingen die 2-2 binnenschoof. Een eerste helft zonder mooi voetbal, maar wel spannend tussen twee teams die voor de volle winst gingen.

KRACHTEN VLOEIDEN WEG Het tweede bedrijf was qua kijkspel aanzienlijk minder, met te veel oponthoud door blessure behandelingen, kleine overtredingen enz. Maar ook nu werd er weer snel gescoord, want al binnen vijf minuten werd een mooi opgezette aanval goed door Dennis Verhoef met een diagonaal schot afgerond (2-3). W.N.C. probeerde in het restant van de wedstrijd uit alle macht nog langszij te komen, maar de krachten vloeiden langzaam weg en Sliedrecht kon gecontroleerd de wedstrijd uitspelen.

TEVREDEN Trainer/coach v.d. Steen: “Na de snelle openingstreffer moesten we vooral de eerste helft diep gaan, maar ik ben enorm tevreden over de inzet van de ploeg en zeker ook van de wissels die na rust de wedstrijd deden kantelen”. Zaterdag 16 oktober a.s. speelt Sliedrecht thuis tegen het Leerdamse L.R.C., aanvang zoals gebruikelijk 14.30 uur.