Voorbeschouwing

13 oktober 2021 om 07:56


H1 – Topvolleybal Limburg

Sliedrecht Sport treft grote (on)bekende

SLIEDRECHT Een onbekende tegenstander, met bekende tegenstanders. Volgt u het nog? De Sliedrechtse mannen treffen zaterdag Numidia TopVolleybal Limburg. Dit team, ontstaan uit VC Limac, is via inschrijving in de Eredivisie gekomen. Aan het roer staat de grote Guido Görtzen, met aan zijn zijde oud-Sliedrecht Sport’er Jelte Maan. In het veld staan flink wat interlands met Rob Bontje en Nico Freriks. Op papier een prachtige aanvulling voor de Eredivisie, maar is dit in de praktijk ook zo?

door Roy Kroon

Ze zijn in ieder geval flink wat van plan, daar in het verre Limburg. Het programma is er, evenals de faciliteiten. Maar is het talent er? Hoe bestendig is het daar? We gaan het met veel belangstelling volgen. Want weten we nog: vier jaar geleden kwam Sliedrecht Sport als nieuwkomer in de Eredivisie. Weliswaar als grote kampioen van de Topdivisie, maar niemand wist waartoe Sliedrecht Sport in staat zou zijn. Dat zij al drie jaar lang de best of the rest zijn, hadden we nooit kunnen voorspellen. Sliedrecht Sport is dus gewaarschuwd…

BRUTALE VOORSPRONG De mannen van Paul van der Ven zijn nog maar één officiële wedstrijd onderweg in het nieuwe eredivisieseizoen. Maar zij hebben direct laten zien waartoe ze in staat zijn. Een brutale 2-0 voorsprong resulteerde nog niet in een daverende verrassing in het hol van de leeuw. Maar dat Dynamo vol aan de bak moet om de gretige gasten uit Sliedrecht ook dit seizoen weer onder zich te houden, is wel duidelijk. Met een aantal prachtige versterkingen gaan de mannen van Paul en Marnix dit jaar een serieuze gooi doen naar een unieke top-3 klassering. 

PUBLIEKSSPELERS Sliedrecht Sport zal gretig van start willen gaan en de Limburgers niet het gevoel willen geven dat er iets te halen valt in De Basis. Een interessant potje, waarbij het lastig voorspellen is wat voor type wedstrijd het zal worden. Fijn is wel dat weer met flink wat publiek gespeeld mag worden. Dat moet een goed gevoel geven voor een aantal echte publieksspelers binnen de selectie van Sliedrecht Sport. Hopelijk kunnen de mannen in het veld en de mensen op de tribune de krachten bundelen en weer als één ‘team’ de strijd aangaan met deze grote (on)bekenden.

SUPER SATURDAY De wedstrijd begint zaterdag om 18:00 uur in De Basis. Entree is gratis. Wel is een coronapas en ID verplicht (vanaf 13 jaar). De wedstrijd is ook live te volgen via SliedrechtSport.nl. Voorafgaand (vanaf 15:30 uur) is het treffen in de Topdivisie van Dames 2 tegen Orion Dames 1. Na de H1-wedstrijd (vanaf 20:00 uur) volgen de kanonnen van Dames 1 tegen Utrecht. Dat is nog eens een Super Saturday!