De ploeg verloor van Lycurgus.
De ploeg verloor van Lycurgus. Pim Waslander

Heren 1 ten onder in Groningen

26 oktober 2021 om 14:14

SLIEDRECHT Ruim 800 man wisten zondagmiddag de weg te vinden naar het Martiniplaza in Groningen, voor de topper tussen Lycurgus en Sliedrecht Sport. De Alblasserwaarers, afgereisd met hoofdblokkeerder Wessel Anker uit Heren 2, als vervanger van de geblesseerde Raygid Isenia, schoten voortvarend uit de startblokken. Mede dankzij veel aanvallende punten van aanvoerder Bart Yark wisten zij de eerste set binnen te slepen met minimaal verschil van 23-25. Lycurgus was wat onnauwkeurig in de connectie tussen de spelverdeler en aanvallers, maar pakte dit de daaropvolgende sets goed op.


In set twee maakte Lycurgus het verschil na 10-8. Een 9-2 run leidde tot 19-10. Vervolgens was het een kwestie van de set uitspelen. Een foutje van Jesper van Muijden betekende 25-16 setwinst. In set drie bleef het iets langer spannend en plaatste de bekerwinnaar de sprint na 16-14. Via Schneidmiller en een blok van Van Gent werd het 22-16. Schneidmiller maakte het met een bekeken balletje over de blokkering af; 25-18.


AANHAKEN In de laatste set haakte Sliedrecht Sport na een snelle 9-5 achterstand nog een keer aan. De gasten maakten vijf punten op rij en kwamen met 10-9 voor. Een doortikbal van Held en twee aces op rij van de spelverdeler kantelden het beeld weer. Het vormde de basis voor gewonnen spel. Van Gent maakte in die fase vier van de vijf gescoorde punten; 21-13. Een gescoorde pipe van Schneidmiller bracht tien matchpoints. En bij de eerste was het al raak toen Floris van Rekom vol in het net sloeg: 25-14.