Twan van de Wetering verdedigt heer Vitesse
Twan van de Wetering verdedigt heer Vitesse Bernadette Struijk

Merwede/Multiplaat verliest tegen Vitesse

26 oktober 2021 om 14:25

SLIEDRECHT Na de gewonnen wedstrijd tegen RWA afgelopen week, wilde Merwede/Multiplaat 1 deze week de positieve lijn doorzetten. Deze week speelde de selectie van Merwede/Multiplaat uit bij Vitesse uit Barendrecht. Voorafgaand aan de wedstrijd wist Merwede/Multiplaat 2 knap te winnen van Vitesse 2. Eindstand 12 – 15. Na een stroef begin wist de ploeg van Raymond Mollet al snel weer aan te haken bij Vitesse. Helaas lukte het de ploeg van Mollet niet om de punten mee te nemen naar Sliedrecht. Eindstand 20 – 17.

Merwede/Multiplaat begon de wedstrijd stroef. Vitesse profiteerde van enkele slordigheden van de rood-witten en zo kwam de thuisploeg al snel op een 5-2 voorsprong. De ploeg van Mollet liet zich daar niet door beïnvloeden en bracht de stand terug naar 7-5. Maar elke keer als Merwede/Multiplaat het verschil op het scorebord verkleinde tot 2, had Vitesse daar weer een antwoord op. Vlak voor rust werd Steven Bakker ingebracht. Hij scoorde direct van afstand en zweepte de ploeg van Merwede/Multiplaat op. Uiteindelijk bracht Twan van de Wetering met een korte kans de ruststand van 13 -10 op het scorebord.

Merwede/Multiplaat begon de tweede helft waar het geëindigd was en bracht het verschil weer terug naar 2 doelpunten. Daarna kregen de rood-witten een korte periode de bal niet meer door de mand, terwijl Vitesse haar voorsprong vergrootte door twee vrije ballen te verzilveren. Ondanks dat het verschil opnieuw groter werd, bleven de Merwedianen werken om bij te blijven. Merwede/Multiplaat beloonde zichzelf voor het doorzettingsvermogen, want met nog 10 minuten te gaan werd de stand weer verkleind door Jeffrey van Son, Twan van de Wetering en Fleur Janmaat. Verdedigend bleef Merwede/Multiplaat druk uitvoeren op Vitesse en bracht Steven Bakker 4 minuten voor tijd de stand terug tot 1 doelpunt verschil. Helaas bleek dit het laatste wapenfeit van de Sliedrechters en lukte het Merwede/Multiplaat niet om de stand gelijk te trekken. De wedstrijd werd uiteindelijk verloren met 20 – 17.

Volgende week zaterdag 30 oktober speelt Merwede/Multiplaat 1 om 15.30 uur uit bij Juliana uit Oud-Gastel. Merwede/Multiplaat 2 speelt uit tegen Oranje-Wit 3 om 17.00 uur.