Afbeelding
Rene van der Kloet

Sliedrechtse gemeenteraad vergadert voorlopig weer digitaal

27 november 2021 om 09:45 Politiek

SLIEDRECHT Burgemeester Jan de Vries van Sliedrecht stuurde vrijdag direct na de afgekondigde strengere coronamaatregelen een brief aan de gemeenteraad en het college, waarin hij onder meer aankondigt dat de voorlopig weer alleen digitaal gaat vergaderen. 

De brief van de burgemeester luidt als volgt:

Beste leden van de raad en het college,

Zojuist heeft het kabinet nieuwe, strengere maatregelen afgekondigd. Die zijn ingrijpend. Voor alle inwoners van Sliedrecht. Vooral onze horeca-ondernemers, winkeliers, sportverenigingen en organisatoren van culturele activiteiten worden hard getroffen. In de avond is vanaf aanstaande zondag bijna alles gesloten. Formeel is dat geen lockdown maar feitelijk is die er grotendeels wel. 

Onze raad mag fysiek blijven vergaderen. Het aantal besmettingen is echter in Sliedrecht relatief zeer hoog. Door fysiek te vergaderen, is de kans op het verspreiden van het coronavirus groter. Het risico bestaat ook dat steeds meer raadsleden zich moeten afmelden, wat onze besluitvorming in gevaar kan brengen. Daarnaast is het mijns inziens van belang dat wij als gemeentebestuur solidair zijn met onze Sliedrechtse samenleving en het goede voorbeeld geven. Daarom heb ik besloten om tot aan het Kerstreces als gemeenteraad digitaal te vergaderen. Gelukkig zijn we dat inmiddels gewend, hebben we goede faciliteiten en kunnen we nu ook digitaal stemmen.

In de hoop en de verwachting dat u allen begrip hebt voor dit besluit, wens ik u ookin uw eigen omgeving en andere verantwoordelijkheden wijsheid toe.

Met vriendelijke groet,

Jan de Vries, burgemeester

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?