Afbeelding
Tienmorgen Advies B.V.

Op weg naar een [duurzamer pand?]

27 september 2021 om 11:33

Het elektriciteitsnet is voor een groot deel overbelast, woningen met een warmtepomp worden niet warm genoeg en geïsoleerde woningen hebben vochtproblemen. Uitdagingen die met een doordachte aanpak voorkomen kunnen worden.

Laten we eens starten met het elektriciteitsnet. Vanzelfsprekend is het goed dat we steeds meer zonnepanelen plaatsen, elektrisch gaan rijden en onze woningen en bedrijven verwarmen zonder aardgas. De komende jaren zullen steeds meer bedrijven en consumenten daardoor geconfronteerd worden met beperkingen van teruglevering en zelfs beperkingen bij het vergroten van elektriciteitsaansluitingen.

Met TiMoPlus van Tienmorgen Advies B.V. haalt u het (energie)managementsysteem in huis, waarmee u continu uw elektriciteitsverbruik en teruglevering meet en ingrijpt als het nodig is. U kunt hierbij denken aan het inschakelen van warmtepompen, laadpalen en energieopslag zodra er teveel elektriciteit wordt opgewekt. Als dit nog niet voldoende is om teruglevering te voorkomen, kunnen de zonnepanelen teruggeregeld of uitgeschakeld worden. Hiermee voorkomt u dat er kosten gemaakt worden voor de teruglevering van uw opgewekte energie.

Maar TiMoPlus kan nog meer. We noemen een aantal voorbeelden:

- Meten van processen: u kunt de energiekosten en productieverlies per productieproces in kaart brengen.
- Bewaking opwekking van zonnepanelen: defecten in uw zonnestroominstallatie worden direct gesignaleerd.
- Bewaking HACCP: hoge temperaturen in koel- en vriescellen worden direct gesignaleerd.
- CO2-meting en luchtkwaliteit: het binnenklimaat kan bewaakt en geregeld worden.
- Legionellapreventie: door bewaking van kritische punten wordt er minder water verbruikt en energie bespaart.

Terugkomend op de isolatie van gebouwen en woningen. Als er wordt geïsoleerd moet het ventileren niet worden vergeten. Wanneer dit wel wordt vergeten of overgeslagen, kunnen er vochtproblemen ontstaan. Wanneer u een gebouw of woning gasloos wil verwarmen is het van belang dat er gedacht wordt over de bouwkundige situatie en de functie van het gebouw. Hierop moet de installatie aansluiten.

En als u dan aan de slag wilt gaan, vergeet dan ook de subsidies niet. Voor vrijwel alle genoemde zaken zijn subsidies mogelijk. Natuurlijk heeft iedere subsidieregeling zijn eigen voorwaarden. Ons advies is dan ook om er niet zelf aan te beginnen. Zo voorkomt u dat u door bijvoorbeeld een foute aanvraag geen subsidie ontvangt.

Tienmorgen Advies B.V. kan u op al deze gebieden adviseren en begeleiden. Met ons uitgebreide dienstenpakket bieden wij een oplossing op maat. Naast ons dienstenpakket bieden wij met TiMoPlus een (energie)managementsysteem aan wat al voorbereid is op de toekomst.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via 0184-633875 of www.tienmorgenadvies.nl.

Afbeelding
Afbeelding