,,Wie bij ons een fiets koopt, krijgt er automatisch een servicepas bij de eerste onderhoudsbeurt er gratis", zegt Martijn Dekker.
,,Wie bij ons een fiets koopt, krijgt er automatisch een servicepas bij de eerste onderhoudsbeurt er gratis", zegt Martijn Dekker. Profile Martijn Dekker

'Elektrisch fietsen is niet meer weg te denken'

27 september 2021 om 08:37

Martijn vertelt graag over zijn vak, zijn fietsen en zijn onderneming. Hij toont zijn showroom en vertelt: ,,We hebben natuurlijk de elektrische fiets weer alle ruimte gegeven. Er staat voor iedereen wel een model bij. De een zoekt een stadsfiets voor de boodschappen, de ander een tourfiets. Een combi kan natuurlijk ook. Wie nog verder kijkt ziet die bakfiets, reuze handig, ook elektrisch. Of de mountainbike voor een avontuurlijke rit door de natuur. En dan hebben we het nog niet over de sportfiets. Elektrisch is niet meer weg te denken als het om fietsen gaat.’’

De vriendelijke eigenaar schetst dat het steeds meer fietsen zijn met een middenmotor die hij verkoopt. De accu’s worden ieder jaar slimmer in het frame weggewerkt en geeft de fiets weer meer en meer zijn sportieve uiterlijk terug. Ook worden de accu’s steeds beter, ze kunnen verder en de grootte blijkt ook meer en meer aangepast te zijn aan de uitstraling van de tweewieler. Er is veel keuze, want de keuze van de accu bepaalt voor een groot deel de prestaties van de fiets.

Martijn: ,,Een elektrische fiets vergt wel meer onderhoud dan een reguliere fiets. Wie bij ons een fiets koopt, krijgt er automatisch een servicepas bij de eerste onderhoudsbeurt er gratis. Daarna sturen we de klant desgewenst een mailtje als het weer nodig is. We hebben met de invulling van de nieuwe showroom ook de werkplaats aangepakt. Die is ruimer en slimmer van opzet. Het nieuwe pand kent sowieso meer ruimte, een betere presentatie van de fietsen en een grotere werkplaats. Tijdens de periode dat we vanuit de noodwinkel werkten, is daar goed over nagedacht.’’

Bij Profile Martijn Dekker werken drie fulltime en een parttime fietsspecialist. Eventuele uitbreiding van het team is altijd mogelijk, daar is voldoende ruimte voor.

Een van de fietsen die Profile Martijn Dekker regelmatig verkoopt is de Gazelle Orange C8. De kleur en het design van het frame spreekt een breed publiek aan. De zitpositie is goed, het heldere en grote display opvallend en de remmen zijn van goede kwaliteit. Deze fiets fietst lekker soepeltjes en biedt veel ondersteuning. De LED verlichting kan via het display aan en uitgeschakeld worden.
De Batavus Finez is ook een gewilde naam. Die fiets is ontwikkeld samen met de TU Delft. Hij kenmerkt zich door een zeer stabiel rijgedrag en is erg comfortabel. Naast deze merken staan ook fietsen van Sparta, Merida of Cortina in de showroom. Compleet en overzichtelijk.

Profile Martijn Dekker, Kerkweg 2, Schelluinen. Telefoon 0183-622124 of www.profilemartijndekker.nl.


Afbeelding