Een groendak isoleert erg goed en creëert zo een stillere leefomgeving.
Een groendak isoleert erg goed en creëert zo een stillere leefomgeving. AH Dakadvies

Ontdek de voordelen van [een daktuin]

27 september 2021 om 13:23

Met de toenemende energieprijzen is een lager energieverbruik zeer aantrekkelijk. Een groendak isoleert erg goed en creëert zo een stillere leefomgeving. Dus ook in lawaaierige, stedelijke gebieden heeft u met een groendak rust in huis.

Wist u dat een traditioneel dak in de zomer tot wel 40 graden warmer kan worden dan een groen dak? Groendaken zijn dus één van de meest effectieve manieren om de omgevingstemperatuur in stedelijke gebieden te verlagen.
Een zeer belangrijk voordeel van een groendak is de vertraagde afvoer van regenwater. De riolering wordt hierdoor in de zomer tot wel 70 – 95% minder belast. Bovendien filtert een groendak het regenwater ook nog eens, zodat er schoner water overblijft.
Eén vierkante meter groendak absorbeert jaarlijks de CO2-uitstoot van de gemiddelde auto tijdens een rit van 80 kilometer. Het lagere energieverbruik met een groendak zorgt daarnaast ook nog eens voor een lagere uitstoot van CO2. Een win-win dus.
Daktuinen bieden een aangename afwisseling tussen de betonnen constructies in stedelijke gebieden. Verder zorgen groendaken voor een uitbreiding van het groen in stedelijke gebieden.

Weten wat de mogelijkheden voor uw dak zijn? Bel ons op 06-22237191 of mail naar info@ahdaktuinadvies.nl.
Info: www.ahdaktuinadvies.nl.

Daktuinen bieden een afwisseling tussen de betonnen constructies.
Afbeelding