Update volleybaltopteams

7 maart 2023 om 10:04

SLIEDRECHT Helaas kon er afgelopen weekend in het Sliedrechtse kamp in z'n geheel niet gejuicht worden voor een overwinning in de Top- of Eredivisies. Heren 1 ging er fors vanaf in Apeldoorn tegen Dynamo (25-19, 25-20 en 25-19). Dat betekent dat de blauw-witten nog op nul punten staan, na twee speelronden. Op het moment van schrijven was de uitslag van de woensdagavond wedstrijd tegen Lycurgus uit Groningen nog niet bekend.


De verwachting was en is ook niet dat de Sliedrechtse mannen gaan meestrijden om de bovenste plaatsen in de Kampioenspoule, maar af en toe een wedstrijdpunt meepakken, is natuurlijk wel het doel. Nu boden de afgelopen wedstrijden tegen nummer 1 en 2 (Limax en Dynamo) daar ook niet de meest uitgelezen kansen toe. Tegen Lycurgus, Orion en SSS zou er meer te halen moeten zijn.


HEREN 2 Aan de kop van de Topdivisie bij de mannen ging het lange tijd gelijk op tussen Sliedrecht Sport Heren 2 en Heren 1 van Volley Tilburg. Op 11 februari kwam Tilburg op bezoek en verloor de thuisploeg met 1-3. Zaterdag stond de uitwedstrijd op het programma, maar ook die ging verloren: 3-2. Dat betekent dat Heren 2 inmiddels zes punten achter de Brabanders staat en afhankelijk is van fouten van koploper Tilburg om de strijd om het kampioenschap weer spannend te maken.


DAMES 2 heeft al wat langer geleden de ambities voor het kampioenschap in de ijskast moeten zetten. Inmiddels bekleden de Sliedrechtsen de vierde stek, met twaalf punten achterstand op koploper Activia. Afgelopen zaterdag werd er niet gespeeld. Komende zaterdag gaat de reis naar Gouda om daar tegen Dames 1 van VolllinGo aan te treden.


DAMES 3 Ook Dames 3 heeft geen illusies meer om kampioen van de Tweede Divisie te worden. Ze staan op plek 6 (van de twaalf). Op zich wel een keurige prestatie, aangezien ze vorig seizoen nog Derde Divisie speelden. Ook hier is al een tijdje niet gespeeld in verband met de vakantieweken, maar zaterdag is het uit bij Leython in Leiderdorp.


HEREN 3 tenslotte kan nog wel kampioen worden. In de Derde Divisie staat het team op de derde plek; twee punten achter nummer 1: OKK Heren 1 uit Hardinxveld-Giessendam (dat wel een wedstrijd minder gespeeld heeft). Vrijdagavond wordt er gespeeld tegen Next Volley uit Dordt. Op 24 maart staat de kraker tegen OKK op het programma.