Triatleet zoekt zwembad om te trainen

12 jan, 14:12 Atletiek
Arjan Baggerman
Afbeelding

H’VELD-G’DAM ,,Iemand in de buurt van Hardinxveld-Giessendam een verwarmd privé zwembad waar ik de aankomende weken kan trainen?” Dit oproepje plaatste Tijmen Smit op zijn Facebookpagina en op de site van Het Kompas. Het leverde de 34-jarige Hardinxvelder nog geen positief bericht op.

Tijmen Smit is dit jaar geselecteerd voor het EK (in Duitsland) en WK (in Almere) triatlon. Daar traint hij hard voor. Alleen nu door de corona en de wintermaanden kan hij niet de zwemtrainingen doen. ,,Het open water is te koud om in te trainen, dus ik ben echt op zoek naar een zwembad waar ik mijn baantjes kan trekken of misschien wel een endless pool? Ik zou er heel erg mee geholpen zijn als ik twee keer per week bij iemand de baantjes kan trekken om in mijn trainingsritme te komen.”

VIERDE SEIZOEN Aan een triatlon meedoen, is niet het eerste waar Smit aan dacht toen hij jong was. Als klein jongetje zat hij op zwemmen en deed hij aan basketballen en voetballen. Pas nadat hij het CIOS had doorlopen, is het balletje vanz..

PREMIUM
Afbeelding
Economie Personeel niet te vinden, maar toch duizenden werklozen: hoe dan?
PREMIUM
Afbeelding
Mensen Tanja Verheij over Home Start: ‘Vakantiefoto’s gaan over en weer’
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk Reclassering zoekt vrijwilligers voor begeleiding zedendaders
PREMIUM
Afbeelding
Zorg Overlast door verwarde personen groeit al jaren achtereen
PREMIUM
Afbeelding
Mensen Francis Vlot over yoga: ‘In contact komen met je lichaam’
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid Steeds meer laadpalen in Nederland, maar kan dat niet anders?