Merwede/Multiplaat begint met een gelijkspel tegen Fortis

Korfbal Deel je nieuws

Na een aantal warme weken van voorbereiden stond voor Merwede/Multiplaat 1 de eerste competitiewedstrijd op het programma. Het weer van de afgelopen weken kon in geen groter contrast staan met het weer van de afgelopen weken. Voordat de spelers goed en wel opgesteld stonden waren ze al doorweekt. Toen de donkere wolken overgetrokken waren stond er een 11-11 eindstand op het bord.

Merwede/Multiplaat wist in de eerste aanval de score direct te openen. Deze 0-1 stand zou echter de komende 10 minuten niet veranderen. Door het noodweer en spekgladde bal hadden beide ploegen moeite om tot scoren te komen. Veel ballen die van handen afgleden, schoten die te kort kwamen door de bal die met de minuut zwaarder werd en goede verdedigende druk van beide partijen  maakte het eerste kwartier niet erg aantrekkelijk. Daarna was de grootste plens water wel over waardoor beide ploegen iets beter in de wedstrijd kwamen maar nog steeds moeite hadden met de afronding. Vooral aan de kant van Merwede/Multiplaat werden er erg veel kansen gemist. Nadat de score tot 4-4 gelijk opgegaan was, wist Fortis toch als eerst een gaatje te slaan van 6-4 wat tevens de ruststand was.

Na de rust schoot Merwede/Multiplaat uit de startblokken. Verdedigend werd er enorm veel druk gegeven waardoor Fortis aan weinig goede aanvallen kwam. Merwede/Multiplaat legde meer energie in de aanvallen en dit begon langzaam zijn vruchten af te werken. Merwede/Multiplaat wist de score om te draaien van een 6-4 achterstand naar een 6-10 voorsprong en wist de thuisploeg maar liefst 25 minuten van het score te houden in de tweede helft. Via 7-10 en 7-11 leek er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg uit Sliedrecht. Stom balverlies en wat geluk aan de kant van  Fortis draaide de boel echter helemaal om en in de laatste aanval wist Fortis de gelijkmaker binnen te gooien en eindigde de wedstrijd in 11-11.

Hierdoor heeft de ploeg niet de start waarop het gehoopt had en mag er nog wel even achter de oren gekrabd worden over de slotfase van de wedstrijd. Echter de vechtlust en de verdedigende agressie waarmee het de tweede helft gespeeld heeft, geeft weer moed voor de komende wedstrijden.

Volgende week zaterdag staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. Merwede/Multiplaat krijgt RWA op bezoek. De bezoekers zullen hebben de eerste wedstrijd verloren en zullen graag een goed resultaat willen neerzetten. De thuisploeg kan uw aanmoediging goed gebruiken. Wedstrijd start om 15:30.

Scores Merwede/Multiplaat: Dennis van Eijl 3; Tessa Visser 2; Steven Bakker 2; Quinty van Geemert 2; Vincent Bakker 1; Jeffrey van Son 1.

advertentie
advertentie