Merwede/Multiplaat pakt winst tegen Albatros

Korfbal Deel je nieuws

Na het gelijke spel van vorige week tegen Kinderdijk was het vlaggenschip van Merwede/Multiplaat er op gebrand om deze week weer de volledige buit te scoren. Vooraf gaf het tweede team het goede voorbeeld door een mooie 17-21 overwinning te boeken. Ruim een uur later stapte ook het eerste met een 17-24 overwinning van het veld!

Merwede/Multiplaat moest toezien hoe Albatros het initiatief in de wedstrijd nam. De thuisploeg nam een 2-0 voorsprong en voor Merwede/Multiplaat was het aanklampen in het begin van de wedstrijd. De ploeg uit Sliedrecht kwam nog wel terug tot 2-3 maar kon niet verhelpen dat Albatros uitliep naar een 6-3 voorsprong. Er ging in de beginfase een hoop mis in de communicatie, kansen werden gemist en de ploeg had moeite met fysieke spel van Albatros. Na de time-out werd het spel iets statischer neergezet en kon Merwede/Multiplaat meer herhalen waardoor het langzaam weer richting Albatros kroop met zelfs een voorsprong van 8-9. Op slag van rust scoorde Albatros nog een vrije bal waarmee de ploegen met een gelijke stand de kleedkamers opzochten.

Merwede/Multiplaat knalde daarna de kleedkamers uit.  Via 9-11 en 10-13 zette de uitploeg meteen de toon voor de tweede helft. Albatros kwam nog eenmaal dichtbij tot 12-13. Daarna was het eenrichtingsverkeer en liep Merwede/Multiplaat gestaag uit naar een riante voorsprong. Er werd een stuk scherper geschoten en Albatros maakte veel fouten in de verdediging waardoor de bal met regelmaat op de stip belande. Aan het einde schommelde de score tussen de 5 en 7 doelpunten verschil. De scheidsrechter blies uiteindelijk af bij een stand van 17-24.

Een mooie overwinning voor Merwede/Multiplaat die wederom laten zien over een hoop veerkracht te beschikken. Volgende week staat een confrontatie met mede koploper KOAG op het programma. In Krimpen aan de IJssel begint de wedstrijd om 15:30. Ook hier kan de ploeg weer alle steun bij gebruiken!

Scores Merwede/Multiplaat: Tessa Visser 7, Dennis van Eijl 4, Steven Bakker 4, Twan van de Wetering 3, Quinty van Geemert 2, Vincent Bakker 2, Robber Bakker 1 en Eveline Bakker 1.

advertentie
advertentie