Merwede/Multiplaat wint ruim van Rust Roest

12 januari 2020 om 21:52 Korfbal Deel je nieuws

Merwede/Multiplaat is 2020 begonnen met een klinkende overwinning op Rust Roest. Na een gelijk opgaand begin, trok de thuisploeg de wedstrijd al snel naar zich toe. In het vervolg van de wedstrijd kon het publiek genieten van een aantal mooie doelpunten. Eindstand 34-19

Merwede/Multiplaat begon voortvarend aan de wedstrijd en wist direct, middels een afstandsschot, in de eerste aanval de score te openen. Rust Roest antwoorde meteen en trok de score gelijk. In de eerste tien minuten was het scoreverloop telkens hetzelfde. Merwede-Multiplaat nam de score en Rust Roest trok dit direct gelijk. Raymond Mollet besloot bij 5-5 een time-out te nemen. De ploeg nam de aanwijzingen ter harte. In vijf minuten tijd liep het uit naar een 12-5 voorsprong voordat Rust Roest kon antwoorden met een tegendoelpunt. In de laatste 5 minuten voor rust scoorde beide ploegen nog een aantal keer waardoor Merwede/Multiplaat met een riante 16-9 voorsprong de kleedkamer opzocht.

Na rust was het de Merwede/Multiplaat dat de score weer wist te openen. Dit bleek een voorbode voor de rest van de wedstrijd te zijn. In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer. Rust Roest kon geen grip krijgen op de thuisploeg. Binnen 10 minuten stond er een 24-12 tussenstand op het scorebord. Nog eens 10 minuten verder stond het 30-15. De laatste paar minuten vielen er nog een aantal doelpunten aan beide kanten wat de eindstand op 34-19 bracht.

Een solide overwinning die de ploeg goed kon gebruiken. Volgende week wil het deze vorm doortrekken als het op bezoek gaat bij DES. De wedstrijd start om 20:00 in sporthal De Hoornbloem.

Scores Merwede/Multiplaat: Anne Marie ’t Hoen 8; Dennis van Eijl 7; Tessa Visser 5; Jeffrey van Son 5; Steven Bakker 3; Quinty van Geemert 3; Twan van de Wetering 2; Sanne de Jong 1.