Dennis van Eijl torent boven zijn tegenstander uit.
Dennis van Eijl torent boven zijn tegenstander uit. Bernadette Struijk

Merwede/Multiplaat wint seizoen opener

Korfbal Deel je nieuws

Sinds COVID-19 een abrupt einde maakte aan het seizoen 2019-2020 hebben we een tijd geen wedstrijden meer gehad. Zaterdag 5 september stond de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. Korbis kwam op bezoek bij Merwede/Multiplaat. De thuisploeg had een gemakkelijke seizoen opener en won met 32-8.

Gelijk vanaf het begin was het krachtverschil tussen Merwede/Multiplaat en Korbis zichtbaar. De thuisploeg kon al snel op een 2-0 voorsprong komen, maar had moeite om het krachtsverschil om te zetten in een ruimere voorsprong. Merwede/Multiplaat kreeg zo veel ruimte waardoor het nemen van schoten erg aanlokkelijk was. Hierdoor werden er in de beginfase niet altijd de juiste keuzes gemaakt. Korbis kon hierdoor aanhaken en tot 4-4.

Merwede/Multiplaat kon al snel weer uitlopen tot een 6-4 voorsprong. Coach Mollet was echter nog niet tevreden over het vertoonde spel en gebruikte een time-out de puntjes op de i te zetten. Na de time-out werden verdedigend de touwtjes verder aangetrokken en ook aanvallend werden er betere keuzes gemaakt. Met een aantal mooie aanvallen kon de thuisploeg uitlopen naar een 16-5 ruststand.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Merwede/Multiplaat die de wedstrijd volledig onder controle had en Korbis weinig aanvallende ruimte gaf. De spanning was ver te zoeken maar het publiek kon de handen gelukkig nog voor voldoende doelpunten op elkaar krijgen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk bij een stand van 32-8.

Doelpunten Merwede/Multiplaat: Vincent Bakker 8; Dennis van Eijl 7; Tessa Visser 5; Twan van de Wetering 5; Rianne Swets 3; Sanne de Jong 2; Mariëtte van der Sman 2; Jeffrey van Son 1.  

advertentie
advertentie