Afbeelding
Ted Walker

Korfbalbond komt met routekaart voor competitie

Korfbal

SLIEDRECHT Korfbalbond KNKV heeft een routekaart gelanceerd. Hierin is uitgewerkt hoe de competities gespeeld zouden kunnen worden vanaf het moment dat er na de corona lockdown weer wedstrijden gespeeld kunnen worden.

,,Hoewel we hopen op een snelle hervatting van het mooie korfballeven, weet niemand hoe het coronavirus zich zal ontwikkelen. Ondanks dat het kabinet aangaf dat we er rekening mee moeten houden dat de huidige maatregelen verlengd worden, geldt formeel nog steeds de periode van vier weken vanaf 13 oktober. Om verenigingen een perspectief te bieden betreffende de competitie, komt het KNKV met de routekaart”, aldus de korfbalbond.

In de routekaart wordt per week aangegeven hoe het competitieschema eruit komt te zien in de diverse categorieën. De bond heeft ervoor gekozen om de vijf belangrijkste categorieën op te nemen. Alle overige klassen zullen een afgeleide worden van deze opzet. Deze detailuitwerking wordt gecommuniceerd als er helderheid over het startmoment is.

TRAINING Qua trainingsintensiteit is er voor de jeugd geen knelpunt, aangezien die nu zonder beperkingen mogen trainen, aldus de bond. ,,Voor senioren is in ieder geval in 2020 een periode van minimaal tien dagen waarin met weerstand getraind kan worden voldoende omdat deze groep ook nu actief mag zijn, met enige beperking. Voor een mogelijke start in 2021 wordt advies van de Medische Commissie afgewacht.”

SCENARIO’S Indien er in december gestart kan worden, is het mogelijk om op alle niveaus de normale competitie af te werken. Als er pas in januari gestart kan worden, dan zijn al snel afwijkende scenario’s nodig. Voor de Korfbal League zal dan in eerste instantie gespeeld worden in twee poules van zes. Voor de overige klassen geldt dat er vanaf januari een halve competitie zal worden gespeeld.

PROMOTIE/DEGRADATIE Op een later moment zal voor alle scenario’s de promotie- en degradatieregeling gepubliceerd worden. Na 6 februari kan er niet meer gestart worden en wordt er geen zaalcompetitie gespeeld. Uitzonderingen zijn de Korfbal League en Dames Topklasse, deze hebben 13 februari als laatste moment waarop nog gestart kan worden met de zaalcompetitie.

,,Met de routekaart brengen we voor onze verenigingen de mogelijkheden in kaart om een passende zaalcompetitie te bieden afhankelijk van de coronamaatregelen”, aldus bondsbestuurslid Erik Kraaij. Directeur Kees Rodenburg vult aan: ,,Deze routekaart sluit volledig aan bij die van de georganiseerde sport. Eerst weer over de volle breedte met tegenstander trainen en dan een start van de competitie. Daarna lonkt de opening van het clubhuis en herstel van het verenigingsleven. Mogelijk starten de topcompetities van teamsporten iets eerder. Dat zal dan wel onder strenge voorwaarden plaatsvinden.”

Lees meer op de website van het KNKV.

advertentie
advertentie