,,Als je dan ook nog een veld vol met lachende kinderen voor je ziet, is het cirkeltje rond "
,,Als je dan ook nog een veld vol met lachende kinderen voor je ziet, is het cirkeltje rond " Bernadette Struijk
Kom bij de club

Kom je bij ons korfballen?

14 augustus 2021 om 14:08 Korfbal

SLIEDRECHT - Als je sportvereniging ruim tachtig jaar bestaat, is het natuurlijk mooi als er niet alleen vele sportprestaties zijn geleverd, maar er ook veel vriendschappen zijn ontstaan. En dat is zeker het geval bij de Sliedrechtse Korfbalclub (SKC) Merwede/Multiplaat. ,,Leden kunnen zich hier op sportief, persoonlijk en sociaal vlak ontwikkelen.”

door Suzanne Heikoop

SKC Merwede/Multiplaat werd opgericht op 19 juli 1938 en is met zo’n 400 leden één van de grotere korfbalverenigingen uit de regio. Er wordt met meer dan dertig teams in verschillende competities gespeeld. Penningmeester Leon Honkoop (23) vertelt: ,,De gemeente heeft een aantal jaar terug nieuwe velden volgens de laatste eisen aangelegd. Daar zijn we ontzettend blij mee. Het zijn mooie velden waar we veel leden kunnen laten sporten. In het afgelopen jaar hebben we dankzij de steun van vele vrijwilligers en sponsoren ook de kantine kunnen renoveren. We hopen dat we er na de zomer weer gebruik van kunnen gaan maken, met als start van het seizoen het jaarlijkse Hypozekertoernooi.” De kantine heeft een centrale functie binnen de vereniging. ,,SKC Merwede/Multiplaat is een club waar leden zich thuis voelen. Of dit nu als speler, vrijwilliger of als supporter is. Je kunt jezelf ontwikkelen op sportief, persoonlijk en sociaal vlak. Vooral in het laatste hebben we als vereniging een onderscheidende functie. De binding met en tussen leden is sterk en er zijn veel jonge vrijwilligers. Binnen en buiten het veld ontstaan veel vriendschappen, die tot in de lengte der dagen duren. Onder het motto ‘met elkaar en voor elkaar’ willen we ons dan ook onderscheiden.”

LACHENDE KINDEREN Van die sociale binding is Leon zich heel bewust. ,,Ik kom zelf net terug van een vakantie met negen vrienden, allemaal van de korfbal. Ook bij de generaties boven en onder mij zie ik dat de cultuur binnen SKC Merwede/Multiplaat dermate prettig en toegankelijk wordt ervaren, dat men elkaar buiten de korfbal graag opzoekt.” Zelf is Leon lid geworden door familieleden die vroeger zelf gekorfbald hadden. ,,Ik begon als vijfjarige en heb een tijd gekorfbald in leuke teams, met goede faciliteiten en onder begeleiding van prettige trainers. SKC Merwede/Multiplaat kenmerkt zich als een vereniging waarin een juiste balans is tussen plezier maken en presteren. Zo ging ik van jongs af aan na wedstrijden altijd met teamspelers bij ons eerste kijken. De band die dan met leeftijdsgenoten ontstaat, zorgt ervoor dat je het vervolgens met die mensen leuk vindt om wat terug te doen voor de club. Hoewel het vrijwilligerswerk soms best wat tijd in beslag neemt, weet je weer waar je het voor doet als je op een doordeweekse avond of zaterdag op een veld komt vol met lachende kinderen.” 

TOEKOMST EN ACTIVITEITEN De jeugd heeft de toekomst. ,,Kinderen zijn welkom vanaf 4 jaar, maar ook ouderen zijn van harte welkom om binnen de vereniging in te stromen. We zijn niet bang om jeugd verantwoordelijkheid te geven in een vrijwilligersfunctie. Zo worden er clinics voor bijvoorbeeld de buitenschoolse opvang of schoolkorfbal georganiseerd. Ook helpt de jeugd met wedstrijden fluiten of andere vrijwilligerstaken. Daarnaast zijn de vriendjesdagen, waar de kinderen hun vriend(in) of buurmeisje/-jongen mee kunnen nemen, een succes. Best wel wat leden missen nu de wedstrijden, maar dat weerhoudt ze er niet van om de handen uit de mouwen te steken. De volwassen leden zie je vaak weer terug in een commissie of het bestuur en zo wordt, met behulp van onze sponsors, de vereniging draaiende gehouden. Al met al karakteriseert het familiegevoel de vereniging.” En lachend: ,,Er lopen zat mensen met dezelfde naam op het shirt, maar zonder bloedband zijn we ook één grote familie.” 

,,Kom gerust een keer de sfeer proeven, bijvoorbeeld op het grote korfbalfeest dat binnenkort gepland staat voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor meer informatie, een proeftraining of het inschrijfformulier: www.skcmerwede.nl. Ook voor mensen met een verstandelijke beperking is er een speciale groep: G-korfbal.”

SKC MERWEDE/MULTIPLAAT, Thorbeckelaan 104, Sliedrecht, info@skcmerwede.nl, www.skcmerwede.nl

,,Kinderen zijn welkom vanaf 4 jaar, ook ouderen zijn van harte welkom!"
,,Doordat we een gemengde sport beoefenen, zijn er ook veel gemengde vriendengroepen."

Suzanne Heikoop

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie