Vincent Bakker in een rebound duel
Vincent Bakker in een rebound duel Bernadette Struijk

Merwede/Multiplaat verliest spannende openingswedstrijd van KCR

28 november 2022 om 10:12 Korfbal

SLIEDRECHT Zaterdag 26 november stond voor Merwede/Multiplaat de eerste zaalwedstrijd weer op het programma. Meteen kreeg de ploeg in KCR een pittige uitwedstrijd voorgeschoteld. In een aantrekkelijke en spannende wedstrijd om naar te kijken was het uiteindelijk KCR dat de punten in eigen huis wist te houden. Eindstand 25-23

Na het voorstellen van de teams was het KCR dat na 10 seconden de voorsprong al wist te nemen. Merwede/Multiplaat liet zich echter niet overrompelen en nam al snel het iniatief met een 1-3 voorsprong. Het was tekenend voor de wedstrijd dat ook KCR zich in mum van tijd naast de roodwitten had gewerkt. In het eerste gedeelte van de tweede helft kwamen beide ploegen maar niet van elkaar los. Het was KCR dat uiteindelijk wel als eerst een gaatje van 3 op het scorebord wist te zetten. Merwede/Multiplaat bleef wel aan het vinkentouw maar wist niet dichterbij te komen.

Een buzzerbeater aan de kant van KCR zorgde uiteindelijk voor een 15-12 ruststand.

Merwede/Multiplaat kwam echter goed uit de kleedkamer en wist meteen de stand weer iets te verzachten. Beide ploegen gaven na rust aanzienlijk meer druk in de verdediging. Dat resulteerde echter niet in minder doelpunten. Hoewel beide ploegen dieper de schotklok in gedwongen werden, waren er een hoop mooie afstandsschoten te noteren. De ploeg uit Sliedrecht kroop in deze periode wel steeds dichterbij en dichterbij en kon zelfs op 18-19 weer een voorsprong noteren sinds lange tijd. KCR counterde echter snel. Een spannende eindfase brak waarbij de scores om en om vielen.

Op 23-23 viel kreeg Merwede/Multiplaat ondanks de vele kansen de bal niet meer door de mand. KCR scoorde nog wel 2 doelpunten van grote afstand wat hen uiteindelijk de overwinning opleverde.

Helaas moeten de punten in Ridderkerk blijven. Het vertoonde spel biedt echter een hoop perspectief. Zaterdag 3 december komt ALO uit Den Haag op bezoek. Wedstrijd start om 17:00. Voorafgaand speelt Merwede/Multiplaat 2 om 15:30 tegen ALO 2. De selectie kan alle support weer goed gebruiken

Doelpunten Merwede/Multiplaat: Jeffrey van Son 8; Dennis van Eijl 4; Rianne Swets 3; Sanne de Jong 3; Ashley Kleiwegt 2; Vincent Bakker 2; Steven Bakker 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie