Merwede-KCR
Merwede-KCR Richard van Hoek Fotografie

Vernieuwd en verjongd Merwede/Multiplaat legt koploper KCR over de knie

25 september 2023 om 08:22 Korfbal

SLIEDRECHT Voor Merwede/Multiplaat stond zaterdag de tweede thuiswedstrijd op het programma en wel tegen koploper KCR uit Ridderkerk, die de eerste 2 wedstrijden had gewonnen. Het publiek van beide zijden was weer in groten getale op deze wedstrijd afgekomen. De Sliedrechters wonnen uiteindelijk met 16-12.

Na twee nederlagen was het belangrijk om de 2 punten te pakken om zo nog in de strijd te blijven voor handhaving. De groei van het team was vorige week al te zien ten opzichte van de eerste wedstrijd. De grote vraag was dus of het vlaggenschip die stijgende lijn kon doorzetten.

De start was uitstekend en er stond een zeer gedreven ploeg die als collectief echt uitstraalde dat er maar 1 ploeg zou gaan winnen. Na ruim 10 minuten stond er een 4-1 voorsprong op het scorebord. Met wederom strak verdedigen werd er niet veel weggegeven. De scores werden ook goed over verschillende schijven verdeeld, maar het was aanvoerder Jeffrey van Son die de ploeg aan de hand meenam met prima treffers. Via 9-4 werd de rust bereikt met een 11-7 stand.

In de rust werden de terechte complimenten aan de ploeg uitgedeeld door de technische staf maar direct werd ook aangegeven dat 1 helft goed spel niet genoeg zou zijn voor de overwinning tegen deze ervaren ploeg.Dat was namelijk vorige week al gebleken toen Merwede/Multiplaat in de rust ook voor stond.

De tweede helft begon qua spel weer goed, alleen waren het de gasten die de eerste 2 goals maakten en dus nog steeds in de wedstrijd zaten. En toch voelde en zag je dat de thuisploeg sterker was en dit kwam tot uiting in een 15-10 voorsprong met nog 13 minuten te gaan. Met enkele wissels probeerde KCR wat te forceren, maar het was Merwede/Multiplaat die gedurende de laatste 10 minuten verdedigend als 1 blok stond en zo verdiend aan het langste eind trok. Het was mooi om te zien dat de jonge thuisploeg, met vrijwel alleen talenten uit de eigen jeugd, de wedstrijd volwassen uitspeelde. Met een 16-12 eindstand heerste er dan ook grote tevredenheid.

Volgende week wacht de laatste thuiswedstrijd van dit veldseizoen tegen Albatros. Deze return wordt er eentje om revanche te nemen voor de eerste wedstrijd die duidelijk verloren werd. Als dezelfde drive er weer is, dan kan er wellicht weer wat moois gebeuren. Aanvang van de wedstrijd is om 15.30 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie