Afbeelding
Eric Laurijssen

Lotte van Drunen achtste in het ONK 250 in Meijel

12 september 2023 om 11:25 Motorsport

SLIEDRECHT De Sliedrechtse Lotte van Drunen heeft in Meijel een sterke wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 250 gereden. Van Drunen moest in beide manches van buiten de top vijftien terug naar voren komen en wist als achtste en negende over de finish te komen. 

De dag begon met een tegenslag want in de tijdtraining werkte haar transponder niet. Dit had tot gevolg dat ze geen tijd had en in beide manches als laatste op moest rijden naar het starthek. Bij de start van de eerste manche kwam Lotte in het gedrang terecht, waar de baan wat smaller werd en moest buiten de top 20 aan de wedstrijd beginnen. De eerste ronde verliep nog wat moeizaam waardoor ze op een zestiende plaats voorbij start/finish kwam. Daarna begon het lekker te gaan en wist ze iedere ronde plaatsen winst te boeken. Omdat ze het tempo hoog kon blijven houden tot in de slotfase wist ze de manche af te sluiten op een goede achtste plaats. 

Voor de tweede manche was de temperatuur opgelopen tot boven de dertig graden. Ook de baan was loodzwaar waardoor het flink afzien was. In de tweede manche kwam ze goed weg bij de start maar door haar slechte startpositie kon ze ook nu niet goed door drukken en kwam in het gedrang terecht. Rond de zestiende plaats kwam ze uit de eerste bocht en moest opnieuw aan een inhaalrace beginnen. Ze reed wederom een sterke wedstrijd en wist na verschillende positiewisselingen op een knappe negende plaats over de finish te komen. Met een 8-9 in de manches eindigde Lotte op een achtste plaats in het dagklassement. 

Komend weekend zal ze op zaterdag deelnemen aan een wedstrijd in Almkerk en op zondag gaat ze van start in het Open Nederlands Kampioenschap in Lelystad. Je kunt Lotte volgen via Instagram of FB Lottevandrunen401.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie