Ook de schaakjeugd begint weer
Ook de schaakjeugd begint weer Jerry van Rekom

Schaakvereniging Sliedrecht start nieuw seizoen

Overig Deel je nieuws

SLIEDRECHT – Het nieuwe seizoen van Schaakvereniging Sliedrecht gaat op donderdag 5 september aanstaande van start met de Algemene Ledenvergadering. Een week later start de nieuwe interne competitie.

In de inmiddels vertrouwde speellocatie zullen het komend seizoen weer menig schaakstuk over het bord vliegen. De bijna 84-jarige vereniging heeft met ruim 100 leden een stevige basis om verder te groeien.

De nadruk zal komend seizoen opnieuw bij de jeugd liggen. De actieve jeugdcommissie heeft stoute plannen en dat zal weer de nodige activiteiten op gaan leveren. Het A-team eindigde vorig als derde bij het NK. 

De jeugd wordt tijdens de schaaklessen opgeleid volgens het zogenoemde Stappenplan. Daarmee kan de jeugd diploma’s halen; van de Eerste tot en met de Zesde Stap.

Daarnaast speelt de jeugd elke week een partij voor de jeugdcompetitie. In twee groepen speelt de jeugd om de vele bekers, die elke competitie weer te verdienen zijn. 

Senioren

Ook senioren kunnen natuurlijk terecht bij de 84-jarige Schaakvereniging Sliedrecht. Wekelijks spelen de senioren vanaf 20.00 uur hun partij in de onderlinge competitie. Er wordt altijd naar sterkte ingedeeld, zodat een beginnende schaker niet direct de toppers ontmoet. Het is ook zeker geen verplichting om elke week te spelen.

Belangstelling

Een ieder die belangstelling heeft voor het schaken in clubverband kan vrijblijvend een kijkje nemen op één van de clubavonden van Schaakvereniging Sliedrecht, waar men een schaakles kan volgen of zomaar een partijtje kan spelen. Natuurlijk kan er ook direct aan de onderlinge competitie worden deelgenomen (ingedeeld naar sterkte). De clubavonden van Schaakvereniging Sliedrecht hebben op elke donderdag van september tot en met juni plaats:

•  vanaf 19.00 uur beginnen de schaaklessen c.q. de jeugdcompetitie;
•  vanaf 20.00 uur beginnen de verschillende competities voor senioren.

De speelzaal is Activiteitencentrum De Havik, Thorbeckelaan 110 te Sliedrecht. De contributie bedraagt € 7,50 per maand, € 5,00 voor studerenden en € 5,00 voor de jeugd t/m 12 jaar.

Voor meer informatie kan men terecht bij secretaris Peter vd Bergh, tel. 0184 – 692213, of bij Jerry van Rekom, tel. 0184 – 411212. Wanneer men competitie wil gaan spelen, deelt wedstrijdleider Mark van Hulst, tel. 0642943348, u graag in. Men kan natuurlijk ook op één van de clubavonden langskomen.

advertentie
advertentie