Koploper William Gijsen
Koploper William Gijsen Jerry van Rekom

Jeugd aan kop in schaakcompetitie

Overig Deel je nieuws

Na de derde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht staan twee jeugdspelers fier bovenaan. William Gijsen en Dana Verheij hebben beiden 100% score en laten veel geroutineerde schakers achter zich.

William Gijsen speelde een lange en moeilijke partij tegen Wout Boer, waar de kansen over en weer gingen. Pas in het verre eindspel wist Gijsen de stugge verdediging van Boer te breken en het punt binnen te halen.

Dana Verheij wist in korte tijd tegenstander Johan van der Griend van het bord te spelen en blijft zo iedereen verbazen over haar sterke spel.

Joost Stoker ging voortvarend van start tegen Jorik Klein en kwam steeds beter te staan. Het eindspel werd echter moeilijk en in een schier onmogelijke stelling gaf Stoker op. In de analyse bleek achter dat remise er zeker nog had ingezeten.

Pieter Blokland had nog een kou onder de leden en kon tegen Henk Prins geen Vuist maken, terwijl ook Luana Mensing een off-day had en  het punt aan Jurgen de Haan moest laten.

Opnieuw wist een debutant knap te winnen in zijn eerst officiële schaakpartij. Khaled Klib strafte een foutje van Ferhat Erdogan af en pakt zo meteen zijn eerste punt mee.

Sami Al-yassin en Mark van Hulst speelden een leuke partij, waarin Al-yassin aan het langste eind trok door met een vrijpion te veel druk op de stelling van de wedstrijdleider te zetten.

A.s. donderdag wordt de 4e ronde gespeeld en speelt het 1e RSB team de thuiswedstrijd tegen Nieuwerkerk ad IJssel.

advertentie
advertentie