Dana Verheij won fraai
Dana Verheij won fraai Jerry van Rekom

Dana Verheij kent superdebuut in KNSB-competitie

Overig Deel je nieuws

SLIEDRECHT – Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht is haar competitie in de derde klasse van de KNVB-competitie met een stunt begonnen. Mede dankzij een superdebuut van Dana Verheij werd favoriet Zuid Limburg 4 met 4,5-3,5 verslagen. Supertalent Dana zorgde voor de enige winstpartij in de spannende wedstrijd.

Teamleider Kees van der Does miste in de openingswedstrijd twee belangrijke basisspelers maar zag de invallers Willem Kuiper en Dana Verheij uitstekend invallen. Vooral Dana deed van zich spreken door haar tegenstander vanaf het begin met aanvallende bedoelingen te bestrijden. dat leverde een pion op en in het resterende eindspel maakte zij korte metten met de Limburger.

Opvallend daarnaast was dat de overige partijen in remise eindigden. Vooral de gebroeders Mensing lieten zien de terechte kopmannen te zijn. Andrew kwam geen moment in gevaar met zijn met remise als terecht resultaat. Adrian ging er vol in en offerde al snel een stuk. Lang ging de strijd op en neer en in het resterende eindspel leek Adrian te gaan winnen, maar in tijdnood zag hij zijn tegenstander naar remise ontsnappen.

Invaller Willem Kuiper speelde een sterke partij waarin hij lang de beste kansen leek te hebben. Helaas ontsnapte hier ook de tegenstander naar remise.

Wim Hokken moet zijn topvorm nog krijgen, maar hoe hij zich vanuit mindere stelling naar remise knokte geeft vertrouwen dat die topvorm aanstaande is.

Kees Wessels speelde een evenwichtige partij, waarin de remise snel werd bereikt.

Teunis den Rooijen liet zijn goede vorm zien. Hij sloeg de aanvallen van de tegenstander resoluut af en de remise was uiteindelijk een logische uitslag.

Joost Stoker kende een saaie partij, waarbij het evenwicht nooit werd verbroken; remise dus.

Zo startte de Sliedrechtse reserves het seizoen uitstekend. Na de promotie van vorig seizoen dus een geruststellend begin. Op naar Delft, waar op 2 november twee veldslagen tussen Sliedrecht en DSC plaats zullen vinden.

 

advertentie
advertentie