Mike Boom speelde sterk
Mike Boom speelde sterk Jerry van Rekom

Mike Boom scoort in interne schaakcompetitie

Overig Deel je nieuws

SLIEDRECHT – Mike Boom heeft in de vierde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht laten zien dat hij een prima partij schaak in de vingers heeft. Tegen Johan Gijsen was hij geconcentreerd en gebruikte hij zijn bedenktijd goed. Met een mooie aanval wist hij de stukken van Gijsen in de verdrukking te zetten en sloeg Boom in het eindspel toe.

 

De topschakers speelden een externe wedstrijd en zo konden andere spelers een gooi naar de top 5 doen. Leo Koppelaar kon bij winst de eerste plaats innemen, maar greep in gewonnen stelling tegen Mark van Hulst mis en moest met remise genoegen nemen. Toch staat Koppelaar nu op een voor hem unieke tweede plaats.

Ook Arco van Houwelingen had goede kans op een toppositie en streed lang tegen Jaap Euser. Een foutje van Van Houwelingen werd echter direct afgestraft en Euser ging met het punt aan de haal.

Martijn Stoker had een off-day en moest tegen een ontketende Luana Mensing zijn koning omleggen. Ook Dana Verheij kon haar goede spel van de afgelopen weken geen vervolg geven en moest haar meerdere erkennen in Kees Wessels.

Wout Boer en Wim Hokken speelden hun traditionele remise, echter deze keer was het volgens Boer een zwaar bevochte puntendeling.

Adrian Mensing wil weer wat speelritme opdoen en wist in zijn eerste competitiepartij van dit seizoen meteen tot scoren te komen tegen Sami Al-yassin, al was de zege niet gemakkelijk.

André van Dieën speelde ook zijn eerste partij en wist Ferhat Erdogan dusdanig in de verdrukking te spelen dat hij het punt al snel kon bijschrijven.

Simon Kadijk speelde een lange partij tegen Roland Kop, waarin beide spelers de stelling gesloten hielden. Kadijk nam echter gebruik van het eerste gaatje dat viel en kon zo zijn tweede punt binnenhalen.

Peter Vis speelde niet onverdienstelijk tegen Johan van de Griend, maar greep mis in het eindspel, waardoor de onderlinge score tussen beide spelers weer in het voordeel van Van de Griend staat.

De langste partij van de avond werd gespeeld tussen Arjan van der Leij en Wim Pool. In een spannende pot wist Van der Leij een stuk te winnen tegen een aantal pionnen. Het stuk voordeel bleek in het verre eindspel toch de beslissing te brengen en het punt ging naar Van der Leij.

A.s. donderdag wordt de 5e ronde gespeeld en speelt het 2e RSB team thuis tegen de reserves van CSV uit Capelle.

advertentie
advertentie