William Gijsen staat stevig aan kop
William Gijsen staat stevig aan kop Jerry van Rekom

William Gijsen verslaat kampioen in interne schaakcompetitie

Overig Deel je nieuws

SLIEDRECHT – In de 5e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht moest clubkampioen Niels Mijnster zijn meerdere erkennen in William Gijsen.

Gijsen ging van meet af in de aanval en ondanks stugge verdediging van Mijnster wist het jeugdtalent de kampioen in het eindspel beentje te lichten. Door deze overwinning staat Gijsen nu alleen op kop met een ruime voorsprong op zijn achtervolgers.

Met 15 interne partijen en een externe wedstrijd was de Havik weer goed gevuld. Er waren dan ook weer enkele interessante partijen te zien.

Wim Barendswaard had aan Kees Wessels een taaie tegenstander, maar kon in het eindspel wat materieel voordeel krijgen en schoof zo naar de winst. Voorzitter Jerry van Rekom kreeg groot voordeel tegen Jorik Klein maar “verRekomde” zich en zag Klein keihard terugslaan.

Teunis den Rooijen had een sterke aanval tegen Robert van Rekom en zag zijn inspanningen beloond worden met de winst. Adrian Mensing krijgt weer wat routine in het spelen en wist in de langste partij van de avond Johan van de Griend te verslaan.

Arco van Houwelingen blijft verbazen en kreeg tegen Jurgen de Haan een pion meer op het bord. De Haan moest flink in de verdediging en kwam uiteindelijk met remise nog goed weg.

Mike Boom won voor de tweede keer op rij; dit keer was Khaled Klib zijn slachtoffer. Ook Sami Al-yassin blijft winnen, tegenstander Henri Hartog had geen antwoord op de mooie aanval van Al-yassin.

A.s. donderdag wordt de 6e ronde gespeeld en speelt het 3e team van captain Leo Koppelaar alweer de 2e ronde in de externe competitie tegen WSV uit Waddinxveen.

v

advertentie
advertentie