Marcel Klein stuntte in 6e ronde
Marcel Klein stuntte in 6e ronde Jerry van Rekom

Marcel Klein slaat toe bij de senioren

Overig Deel je nieuws

SLIEDRECHT – Marcel Klein heeft in de 6e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht een mooi punt gescoord tegen routinier Bert Dobber.  Bert offerde kort na de opening materiaal om positioneel voordeel te krijgen. Dat lukte maar deels, want Klein counterde sterk en wist het initiatief over te nemen. In het eindspel wist Klein zijn koning goed te laten samenwerken met twee vrijpionnen en wist zo Dobber volledig in het nauw te drijven.

 

Het was voor de toppers een zware avond, want na half 12 waren nog vijf partijen volop bezig. William Gijsen blijft aan kop door in een mooie partij Willem Barendswaard te verslaan. Gijsen wist materieel voordeel goed uit te bouwen en schoof zo langzaam naar de winst.

Niels Mijnster klimt naar de top 3 na een zwaarbevochten overwinning op Peter van den Bergh. In een op-en-neer gaande partij zag het er lang naar uit dat Van den Bergh de betere stelling had. In het late eindspel wist Mijnster echter sterk terug te komen en het punt binnen te halen.

Robert van Rekom en Tim Schakel hadden een interessante partij, die uiteindelijk in remise eindigde.

De partij tussen jeugdtalenten Dana Verheij en Luana Mensing eindigde in winst voor Dana, die hiermee naar de tweede plaats in de rangschikking klimt.

Kees Wessels won netjes van Jurgen de Haan, terwijl Henk Prins het onderspit moest delven tegen Jorik Klein.

Joost Stoker maakte het Johan van de Griend knap lastig, maar Van de Griend ging er goed voor zitten en schoof Stoker geroutineerd van het bord.

André van Dieën en Martijn Stoker speelden een gelijkopgaande partij tot Van Dieën in het eindspel een foutje maakte en het punt kon inleveren.

Simon Kadijk liep tegen zijn eerste nederlaag op tegen een ontketende Sami Al-yassin en Hans Klein pakte zijn eerste overwinning tegen Peter Vis die nog steeds puntloos onderaan staat.

A.s. donderdag wordt de zevende ronde gespeeld.

advertentie
advertentie