Titelverdediger Mijnster in de achtervolging
Titelverdediger Mijnster in de achtervolging Jerry van Rekom

Eigen kweek aan kop in schaakcompetitie

Overig Deel je nieuws

SLIEDRECHT – De vier topborden in de 10e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht werden afgelopen donderdag allen gevuld met spelers uit eigen kweek. De acht spelers zijn allemaal ooit als jong broekie bij de vereniging gekomen en vechten nu in de top om de hoogste plaatsen.

Een mooi resultaat van het actieve jeugdbeleid van de vereniging en er staat alweer een  nieuwe generatie jeugdspelers in de startblokken om het de senioren moeilijk te gaan maken.

William Gijsen blijft ruim op kop na mooie winst op oud-kampioen Jorik Klein terwijl kampioen Niels Mijnster aan een inhaalrace is begonnen. Mijnster wist via moeilijke winst op Adrian Mensing de tweede plaats over te nemen van Dana Verheij, al is het verschil slechts minimaal.

Jurgen de Haan wist vorig seizoen nog te verrassen door Peter van den Bergh te verslaan, deze keer kwam hij er niet aan te pas en zag zijn stelling al snel instorten.

Koos van den Bergh gaf tegen Martijn Stoker in de opening al een stuk weg, maar kreeg dit later in de partij weer terug. Stoker had echter al een betere stelling en kon het punt alsnog binnen halen.

Arco van Houwelingen speelde opnieuw sterk tegen een zware tegenstander. Kees Wessels had zijn handen vol en wist Van Houwelingen pas in het verre eindspel te overmeesteren. Jerry van Rekom streed lang en moeizaam tegen Tim Schakel en moest ook in het eindspel capituleren.

Arjan van der Leij arriveerde wegens fileperikelen pas laat achter het bord, maar vluggerde tegenstander Joost Stoker geroutineerd van bord. André van Dieën kreeg Wim Pool tegenover zich en moest, ondanks goed tegenspel, de koning omleggen.

Teunis den Rooijen wil dit seizoen hoog eindigen en dat bewees hij door Sami Al-Yassin te verslaan.

In de ‘visserspartij’ van Peter Vis tegen Bert Dobber wist Vis het van Dobber te winnen. Een mooi verschalkt pionnetje bracht Vis uiteindelijk de winst.

Bij de puntendelingen waren een paar mooie plusremises te noteren. Zo wist Henk van der Hoek opnieuw te stunten door 20-voudig clubkampioen Wim Hokken een keurig halfje af te snoepen.

Ferhat Erdogan kende geen pardon met Johan Gijsen en won in aanvallende stijl. Michiel vd Berg weet weer wat winnen is en versloeg Cees Moes  gedecideerd.

advertentie
advertentie