Adrian Mensing nadert top 3
Adrian Mensing nadert top 3 Jerry van Rekom

Adrian Mensing nadert schaaktop 3

Overig Deel je nieuws

SLIEDRECHT – Adrian Mensing heeft afgelopen donderdag in de 11e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht laten zien goed in vorm te zijn. Tegen jeugdtalent Dana Verheij had hij in eerste instantie wel wat moeite met het hoge tempo van zijn tegenstandster, maar vocht zich in het eindspel terug en pakte alsnog het punt, waardoor hij zich in de top 5 wist te nestelen.

Vanwege externe wedstrijden stonden er slechts 10 partijen op de rol, maar de strijd was er niet minder om. Wim Hokken wist tegen Johan van de Griend een mooie aanval op te zetten en zag zijn inspanning beloond met de winst.

Wim Pool begint weer wat te klimmen in de stand na regelmatig winst op Sami Al-yassin, terwijl Henk Prins schaakles gaf aan Mike Boom.

Arco van Houwelingen had er zin in en schoof Simon Kadijk al bijna geroutineerd van het bord. Ook Martin Prins had een ‘vluggertje’ en kreeg al snel de overhand tegen Michiel van den Berg.

Een plusremise was er voor Peter Vis die Jerry van Rekom goed bezighield en zelfs nog kansen op winst. Mark van Hulst kon voor de derde ronde op rij een mooi halfje meenemen, dit keer kwam André van Dieën achteraf goed weg met de puntendeling.

Hans Vink moet er na een lange pauze weer een beetje inkomen en kon geen vuist maken tegen Bert Dobber. Khaled Klib had opnieuw een sterke partij in de vingers en pakte een mooi punt tegen Johan Gijsen.

Rik Versteeg kwam na enkele jaren weer terug op de vereniging en liet tegen Roland Kop meteen zien het spelletje nog niet te zijn verleerd.

A.s. donderdag wordt de 12e ronde gespeeld en speelt het 2e RSB team thuis tegen Shah Mata uit Rotterdam.

advertentie
advertentie