Roland Kop speelde een sterke partij
Roland Kop speelde een sterke partij Jerry van Rekom

Knappe winst van Roland Kop

Overig Deel je nieuws

SLIEDRECHT – In de 16e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Roland Kop afgelopen donderdag een mooie overwinning behaald op Cees Moes. Kop liet zijn stukken goed samenspelen en hoewel Moes nog probeerde om Kop op het verkeerde been te zetten, wist het ooit oudste jeugdlid van de vereniging zijn goede stelling in winst om te zetten.

De koplopers in de competitie speelden een externe wedstrijd en dat gaf de achtervolgers de mogelijkheid om dichterbij te komen. Hiervan profiteerde vooral Arjan van der Leij die in een lange en moeilijke partij Teunis den Rooijen wist te verslaan. Van de Leij steeg hierdoor naar de 6e plaats.

Ook Willem Barendswaard wist door zijn overwinning op Johan van de Griend maar liefst 5 plaatsen te stijgen en heeft de top 10 in het vizier. En ondanks zijn traditionele halfje tegen Jerry van Rekom wist Wim Hokken weer een plaats te stijgen.

Arco van Houwelingen blijft iedereen verbazen en rolde in een sterke partij deze ronde routinier Bert Dobber op. Van Houwelingen staat dan ook in de rangschikking op een verdienstelijke 22e plaats, boven spelers als Henk Prins en Jurgen de Haan.

Opvallend was ook de remise van Jaap Euser tegen eersteteamspeler Hans Klein. Na een partij met wisselende kansen werd de vrede in het verre eindspel getekend.

Khaled Klib speelde opnieuw een goed opgebouwde partij, maar was niet opgewassen tegen de sterk spelende Luana Mensing. Ferhat Erdogan kon geen vuist maken tegen een ontketende Rik Versteeg en moest zijn koning omleggen.

Leo Koppelaar had in Yaro van Beest een sterke tegenstander en na een korte maar hevige partij kon Van Beest het punt bijschrijven. Henri Hartog liet weer eens zien nog steeds een goede partij in de vingers te hebben en schoof Johan Gijsen langzaam van het bord.

A.s. donderdag wordt de 17e ronde gespeeld.

advertentie