Teunis den Rooijen won van de koploper
Teunis den Rooijen won van de koploper Jerry van Rekom

Koploper onderuit

Overig Deel je nieuws

SLIEDRECHT – Koploper William Gijsen is afgelopen donderdag in de 17e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht hard onderuit gegaan. Tegenstander Teunis den Rooijen opende, naar eigen zeggen, minder, maar wist in het middenspel sterk terug te komen. De Rooijen kwam een kwaliteit voor en wist met dit kleine voordeel de partij in het eindspel te beslissen.

Daar de achtervolgers opnieuw niet in actie kwamen blijft de schade beperkt voor Gijsen, die nog een ruime voorsprong behoudt. Adrian Mensing zou met winst op Robert van Rekom richting top 3 kunnen stijgen, maar in een marathonpartij kwamen beide spelers. met heel weinig tijd op de klok, na middernacht remise overeen.

Martijn Stoker en Wim Hokken speelden een ingewikkelde partij, die uiteindelijk in remise eindigde.

Jerry van Rekom kwam met de schrik vrij tegen Arco van Houwelingen. Van Houwelingen speelde opnieuw zeer sterk en hield de 6-voudig kampioen keurig in bedwang. De in het eindspel ontstane stelling werd echter door Van Rekom net iets beter uitgespeeld.

Wim Pool en Willem Barendswaard speelden een op en neer gaande partij die uiteindelijk toch nog door Pool werd gewonnen. Jurgen de Haan ging voortvarend van start en wist Henk Prins al snel tot overgave te dwingen.

Khaled Klib wist in een sterke partij te winnen van Koos van den Berg, terwijl Rik Versteeg het onderspit moest delven tegen Tim de Waard. Bert Dobber gaf Michiel van den Berg schaakles en Luana Mensing wist Martin Prins geroutineerd van het bord te schuiven.

André van Dieën maakte een fout in de opening en zag Peter Dekker zijn stelling binnendringen, waarna het snel uit was. Henri Hartog had in Cees Moes een taaie tegenstander, maar wist het punt alsnog binnen te slepen.

A.s. donderdag wordt de 18e ronde gespeeld.

 

advertentie
advertentie