Willem Theunisse, de nieuwe jeugdkampioen
Willem Theunisse, de nieuwe jeugdkampioen Jerry van Rekom

Willem Theunisse de nieuwe jeugdkampioen

31 januari 2020 om 14:21 Overig Deel je nieuws

SLIEDRECHT – Afgelopen donderdag zijn alle jeugdkampioenen van de Najaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht gehuldigd. In de Hoofdklasse werd Willem Theunisse de terechte kampioen. Met een percentage van maar liefst 83% werd de 15-jarige jeugdspeler uit Hardinxveld-Giessendam de terechte nieuwe jeugdkampioen van Sliedrecht.

Theunisse bleef zijn broer Theo 10% voor. Theo is dit seizoen gepromoveerd naar de Hoofdklasse en speelt nu al een belangrijke rol in de strijd om de hoogste jeugdtitel van Sliedrecht.

Op de derde plaats is Barend van Dieren geëindigd. Als voormalig jeugdkampioen strijdt barend altijd mee om de hoogste plaatsen. Nu dus ook weer. Jaco Kruidenier (vierde) en Vincent Langstraat (vijfde) ontvingen ook een beker uit handen van jeugdleider Cees Moes.

Promotieklasse werd gewonnen door Jabber Al-Yassin, die zich in de Voorjaarscompetitie in de Hoofdklasse mag gaan bewijzen. Toptalent Roël Koopman eindigde keurig als tweede en Bram Theunisse als derde. In de ze klasse ontvingen ook Julian van Dieën (vierde) en Sharujan Ratnam (vijfde) een plaats.

Christie de Rover ontving de beker voor het meisje dat de meeste punten in de Najaarscompetitie heeft behaald.

Sven Langstraat en Bram Theunisse werden gehuldigd als de doorgeefschaakkampioenen.

De Snelschaakcompetitie was een prooi voor Barend van Dieren. Barend bleef Willem Theunisse (tweede) en Vincent Langstraat (derde) nipt voor. Opvallende plaatsen in de top 10 waren die van Ricardo Veen (vijfde), Justin Sloots (zevende) en Jaimy Bakker (tiende). Ook zij ontvingen een beker net als Maeyerli Nohar, die als beste meisje eindigde.

Aanstaande donderdag 6 februari start de Voorjaarscompetitie. Nieuwelingen zijn van harte welkom en kunnen zich om 19.00 uur melden in De Havik, de speelzaal van Schaakvereniging Sliedrecht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie