Schaker Peter Vis slaat toe!

Overig Deel je nieuws

SLIEDRECHT – Door snel en overtuigend te winnen van oud-kampioen Kees Wessels is Peter Vis na de 20e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht van afgelopen donderdag hard op weg naar de top 10. Vis offerde al snel een pion en zag dit uitlopen naar stukwinst. Wessels probeerde nog terug te knokken, maar zag al snel in dat het verloren stuk zonder compensatie bleef en gaf dan ook terecht op. Vis laat met deze overwinning zien dat hij nog steeds een sterke partij in de vingers heeft.

De twee koplopers, Niels Mijnster (tegen Arjan van der Leij) en William Gijsen (tegen Jerry van Rekom) kwamen beiden niet verder dan remise, maar aangezien de concurrentie opnieuw niet speelde, blijft hun voorsprong ruim 100 punten.

Wim Pool profiteerde als enige in de top door in een lange en moeilijke partij te winnen van Teunis den Rooijen, die in het eindspel dacht een ongedekt stuk te slaan en zo zijn dame verloor.

Hans Klein wees een remisevoorstel van Wout Boer af en dat leverde uiteindelijk toch de overwinning op, terwijl Jurgen de Haan het onderspit moest delven tegen Henk van der Hoek.

Arco van Houwelingen speelde ook deze ronde niet onverdienstelijk, maar zag routinier Joost Stoker in het eindspel toeslaan. Bert Dobber begint weer een beetje op te krabbelen en wist in een snelle partij te winnen van Sami al-Yassin.

Johan van de Griend vierde zijn 70ste verjaardag niet alleen met 70 bitterballen, maar ook met winst op Martin Prins.

Ferhat Erdogan ging er eens goed voor zitten tegen Marcel Klein en zag zijn inspanningen beloond met de winst. Rik Versteeg wist de aanval van Mark van Hulst te weerstaan en counterde daarna sterk, waarna Versteeg het punt kon binnenhalen.

Nieuwkomer Stefan de Waal startte sterk tegen Leo “Chriet” Koppelaar, maar werd aan het einde wat overmoedig en zag zijn stelling instorten. Zijn debuut mag echter veelbelovend te noemen zijn.

A.s. donderdag wordt de 21e ronde gespeeld.

advertentie
advertentie