Maarten Hartkoren debuteerde sterk
Maarten Hartkoren debuteerde sterk Jerry van Rekom

Sterk schaakdebuut Maarten Hartkoren

Overig Deel je nieuws

SLIEDRECHT – Door twee partijen op rij te winnen in de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft jeugdspeler Maarten Hartkoren afgelopen donderdag laten zien het schaken nog niet verleerd te zijn. Maarten speelde lange tijd mee bij de jeugd, maar moest wegens drukte op school een pauze nemen. Nu speelt hij weer mee, maar wel meteen bij de ‘grote mannen’. Vorige week won hij al meteen van routinier Ferhat Erdogan en deze ronde pakte hij in een spannende partij het punt tegen Stefan de Waal. We zullen nog meer horen van dit jeugdtalent.

Aan de top wordt het ook spannend. Met nog 8 ronden te gaan lijkt de strijd om het kampioenschap te gaan tussen Niels Mijnster en William Gijsen. Mijnster had het moeilijk tegen Robert van Rekom en kwam zwaar in de verdrukking. Zoals zo vaak wist Mijnster zich in tijdnood terug te vechten en wist in de allerlaatste seconden de partij naar zich toe te trekken.

William Gijsen had in Johan van de Griend een taaie tegenstander, maar Van de Griend kende de openingsvariant niet zo goed als Gijsen en zag zijn stelling al snel instorten.

Ook Jorik Klein en Peter van den Bergh speelden een partij tot aan het einde van de avond. Al leek de eindstelling enigszins gelijk, Van den Bergh speelde het net iets nauwkeuriger uit en kon alsnog met de winst naar huis.

Dana Verheij speelde niet onverdienstelijk tegen Wim Pool en kreeg een interessante stelling op het bord. Pool was echter in het eindspel te sterk voor de jeugdspeelster en zij moest haar koning omleggen.

‘El Presidente’ Jerry van Rekom redde het niet tegen een ontketende Arjan van der Leij, terwijl Kees Wessels, ondanks goed tegenspel van Martijn Stoker, met een dame meer de partij geroutineerd uitspeelde.

Martin Prins hield het lang vol tegen Willem Barendswaard, maar oud-KNSB speler Barendswaard trok aan het langste eind. Johan Gijsen kwam wat later binnen en zag tegenstander Marcel Klein een goede stelling opbouwen, wat uiteindelijk resulteerde in verlies voor de laatkomer.

Henri Hartog en Mark van Hulst speelden een gelijk opgaande partij, maar na dameruil bleken de stukken van Hartog iets beter samen te werken en schoven naar de winst.

Roland Kop speelde een vluggertje tegen Hans Vink en na 7 zetten kon het punt naar Vink Ook Mike Boom kon geen potten breken tegen Cees Moes en hier konden de stukken al snel in het doosje

A.s. donderdag wordt de 23e ronde gespeeld.

advertentie
advertentie