Carin wordt begeleid door Klaas
Carin wordt begeleid door Klaas Arjan Baan Hofman

trimclub abc vraagt aandacht voor glaucoom

Overig Deel je nieuws

ABC trimclub hoopt zaterdag 14 maart al haar leden, andere sportievelingen en iedereen, die het Oogfonds een warm hart toe draagt, in haar clubgebouw te verwelkomen. Zoals ieder jaar organiseert de trimclub ook in 2020 een activiteit voor een speciaal doel.  Dit jaar vragen we uw aandacht voor Glaucoom. En daarin staan we niet alleen. Van 8 tot en met 14 maart is het namelijk De Wereld Glaucoom Week. Niet alleen door de trimclub ABC maar overal in de wereld wordt stil gestaan bij Glaucoom.

Glaucoom is een veel voorkomende, chronische oogziekte, die kan leiden tot een blijvende vermindering van het gezichtsvermogen en zelfs tot blindheid.
Glaucoom ontstaat meestal na het veertigste levensjaar. Geleidelijk wordt de druk op de oogzenuw groter, uiteindelijk te groot en de oogzenuw sterft af. In de beginfase merkt de patiënt niets, maar er kunnen wel al zeer gevaarlijke situaties ontstaan, bijvoorbeeld in het verkeer doordat de patiënt onvoldoende of een vertekend zicht heeft. Het is belangrijk dat glaucoom zo vroeg mogelijk ontdekt wordt om schade aan de ogen te voorkomen. Als de schade eenmaal is aangericht, is deze onomkeerbaar en de schade is altijd aan beide ogen.

De trimclub ABC voelt zich betrokken bij Glaucoom, omdat Carin van Zwienen, één van haar leden, deze ziekte heeft. En in tegenstelling tot wat gebruikelijk is, had zij de aandoening al bij haar geboorte. Zij beschikt nog maar over 10% van haar gezichtsvermogen. En toch loopt zij gewoon met de trimclub mee. Mede door haar blindengeleidehond Tex en haar vriendin Annelies, die haar begeleidt tijdens het lopen, kan zij meedoen met onze hardlooptrainingen.
Als ABC trimclub zetten wij ons dan ook graag in voor Carin en alle anderen, die leiden aan glaucoom of een andere oogziekte. We vinden het fantastisch als u met ons mee doet.
We organiseren een breed scala aan sportieve activiteiten en hopen dat er voor iedereen iets is om aan mee te doen. Daarnaast willen we u kennis laten maken met Carin en u laten ervaren wat het betekent om glaucoom te hebben. En we willen u laten zien wat het oogfonds voor patiënten doet. Het oogfonds zet zich o.a. in voor (wetenschappelijk) onderzoek naar glaucoom. Het onderzoek richt zich op de oorzaak van glaucoom en de behandeling ervan. We willen graag zoveel mogelijk geld ophalen voor het oogfonds, zodat de ziekte in de toekomst beter behandeld of misschien wel voorkomen kan worden.

Wat gaan we doen? Iedereen, die meedoet aan de sportieve activiteiten kan aan één of meerdere activiteiten deelnemen.
Je kunt kiezen voor wandelen, nordic walking, runnen, fietsen, spinnen of voetballen.
Voor wandelen, nordic walking en runnen zijn er routes van 5 of 10 km uitgezet. Voor de fietsers zijn er routes van 20 of 30 km. Een fietshelm is verplicht.
Het voetballen wordt gespeeld met 4 tegen 4. Je kunt als individu komen, maar als je 4 teamgenoten bij elkaar hebt, kunt je ook als team deelnemen.
Het spinnen duurt een half uur. Voor het spinnen moet je je inschrijven.
Voor alle overige activiteiten kun je de 14de gewoon binnenlopen.

Ben je niet zo sportief, maar wil je kennis maken met Carin en ervaren wat het betekent om glaucoom te hebben, ook dan ben je van harte welkom. ABC rekent niets voor deelname, maar hoopt wel op een donatie voor het Oogfonds. In het clubgebouw staat niet alleen de koffie/thee klaar, maar ook een pot om uw bijdrage in te deponeren.

Kun je de 14de niet, maar draag je oogfonds een warm hart toe, kun je altijd een bijdrage geven via deze link
https://oogfonds.nl/oogziektes/glaucoom/doneren

 

Samenvattend, wat gaan we doen?                                     

Wat                                     wandelen, nordic walking, runnen, fietsen, spinnen en/of voetballen

Wanneer                            zaterdag 14 maart 2020                                                                         

Hoe laat                             8.30 uur             

Waar                                  Clubgebouw ABC, Thorbeckelaan 102, Sliedrecht

Voor wie                            Iedereen, die het Oogfonds een warm hart toedraagt

Inschrijven                         Niet nodig, behalve voor het spinnen
communicatie@trimclubabc.nl

Meer informatie              www.trimclubabc.nl

Let wel, meedoen aan de activiteiten is op eigen risico.

advertentie
advertentie