De ongeslagen Willem Theunisse
De ongeslagen Willem Theunisse Jerry van Rekom

Willem Theunisse blijft ongeslagen in snelschaakcompetitie bij schaakjeugd

Overig Deel je nieuws

SLIEDRECHT – Afgelopen donderdag werd bij de jeugd de 2e ronde van de snelschaakcompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht gespeeld. Met acht winstpartijen en twee remises blijft Willem Theunisse knap ongeslagen. 

Op de laatste dag van de schoolvakantie was het gezellig druk in clubgebouw De Havik.

In vier groepen werd er ‘gesnelschaakt’ wat inhoudt dat een speler binnen vijf minuten moet proberen van zijn of haar tegenstander te winnen. In de race tegen de klok wordt er soms wat minder goed opgelet, zodat iedereen van iedereen kan winnen. 

Justin Sloots wist maar liefst al zijn partijen te winnen, waarvan twee keer door de beruchte herdersmat. Ook Ricardo Veen won al zijn partijen. Beide jongens zullen het in de volgende ronde waarschijnlijk een niveau hoger mogen proberen. 

Ricardo staat na een avond meegespeeld te hebben, bovenin de ranglijst. Hij wordt op de hielen gezeten door Willem Theunisse en Niels Theunisse. Niels, die nog niet heel lang meespeelt, laat zien goed uit de voeten te kunnen met de houten stukken.

Ook Samiera Ratnam liet zien op de goede weg te zijn door drie van de vier partijen te winnen. In de volgende ronde zal zij natuurlijk gaan proberen de goede lijn vast te houden. Lars van Dongelen zal er alles aan gaan doen om zijn eerste punt te pakken in de volgende ronde.

Donderdag 5 maart zullen weer 2 rondes in de reguliere competitie worden gespeeld. Op vrijdag 6 maart staat ronde 4 van de viertallencompetitie van Pentachess op het programma. Opgeven kan via schaakjeugdcommissie@gmail.com

 

advertentie
advertentie