Wedstrijdleider Van Hulst is in vorm
Wedstrijdleider Van Hulst is in vorm Jerry van Rekom

Mark van Hulst vluggert naar schaakwinst

Overig Deel je nieuws

SLIEDRECHT – In de 23e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Mark van Hulst een snelle winst behaald op Ferhat Erdogan. Wedstrijdleider Van Hulst offerde in de opening een pion voor een open lijn en met een combinatie van loper en dame wist hij een mooi matnet te weven. Erdogan leek nog materiaal terug te winnen, maar het tij was niet meer te keren.

Aan de top blijft het stuivertje wisselen. Koploper Niels Mijnster had zijn handen vol aan een sterk spelende Jorik Klein en moest uiteindelijk genoegen nemen met remise. William Gijssen moest ook vol aan de bak tegen Hans Klein, maar nadat Klein in het eindspel een stuk in de aanbieding deed, kon Gijsen het punt bijschrijven. Gijsen neemt met een minimale marge de eerste plaats over van Mijnster.

Adrian Mensing en Wim Pool speelden een lange en spannende pot. Lang leek het er op dat Pool met meer materiaal en betere stelling het punt zou pakken. Mensing wist echter in het eindspel met weinig tijd sterk terug te komen en schwindelde met een vrijpion alsnog naar de winst.

Peter van den Bergh is bezig met een opmars en bond deze ronde 20-voudig kampioen Wim Hokken aan zijn zegekar. Robert van Rekom had een regelmatige winst op Peter Vis en neemt de 10e plaats over.

Willem Barendswaard dendert de top 10 binnen na sterke winst op Kees Wessels terwijl Teunis den Rooijen een nuttige wist behaalde op Johan van de Griend. Joost Stoker ging tegen Jurgen de Haan al vroeg aan het bier en de hierdoor opgedane inspiratie leidde uiteindelijk naar de winst.

Henk Prins had weinig last van zijn late binnenkomst en wist al snel te winnen van Jaap Euser. Rik Versteeg gaf goed tegenspel aan Sami Al-yassin, maar moest het punt toch aan Al-yassin laten,

A.s. donderdag wordt de 4e ronde gespeeld en speelt het 3e RSB team thuis tegen SOF/DZP.

 

advertentie
advertentie