Jorik Klein, eerste winnaar online toernooi
Jorik Klein, eerste winnaar online toernooi Jerry van Rekom

Slimste sporters van Sliedrecht schaken gewoon door!

Overig Deel je nieuws

SLIEDRECHT – Nu de gehele sportwereld plat ligt en veel competities gestopt zijn, gaan de slimste sporters van Sliedrecht gewoon door. Ook ondanks de coronavirus vliegen de stukken over het bord bij de leden van Schaakvereniging Sliedrecht. Nee, natuurlijk niet in de vertrouwde speelzaal De Havik maar digitaal! Afgelopen donderdag zijn de eerste online toernooien voor de leden van de 84-jarige vereniging gespeeld.

Zowel bij de jeugd als bij de senioren werd een eerste toernooi via Internet gespeeld. En het werd een groot succes. Bij de jeugd traden 11 leden tegen elkaar aan en bij de senioren maar liefst 22! Organisator Jurgen de Haan kondigde direct aan dat de toernooien een vervolg krijgen. Gedurende de crisis zal de jeugd elke dinsdag- en donderdagavond de gelegenheid krijgen elkaar digitaal te gaan bevechten, terwijl de senioren dat elke donderdagavond blijven doen.

Het eerste online toernooi bij de jeugd werd een prooi voor Willem Theunisse, die eigenlijk als tweede eindigde, maar natuurlijk werd de score van jeugdleider Joost Stoker geschrapt. Justin Sloots eindigde verrassend maar keurig als tweede. Jabber Al-Yassin eindigde als derde. Ook de ‘dames’ Christie en Lieke de Rover deden mee en vooral Christie scoorde heel goed.

Bij de senioren was het een ongekend harde strijd, waarin uiteindelijk Jorik Klein als eerste eindigde met een 100% score. Eenmalig clubkampioen Klein wist al zijn 5 partijen te winnen. Verrassend was hier ook de tweede plaats van Dana Verheij. Het grootste Sliedrechtse talent stond haar mannetje en eindigde met 86% hoger dan veel prominenten en favorieten. Opvallend was de derde plaats van El presidente Jerry van Rekom, die opnieuw met zijn opening 1.h4 hard toesloeg.

Adrian Mensing en Robert van Rekom maakten de top 5 vol. Sterk was de achtste plaats van toernooidirecteur Jurgen de Haan.

Op naar de volgende toernooien, dus aanstaande dinsdagavond vanaf 19.00 uur voor de jeugd en komende donderdag om 19.00 uur voor de jeugd en 20.15 uur voor de senioren.

De tussenstanden volgen eerdaags op de site: www.schakendsliedrecht.nl

advertentie
advertentie