Dana Verheij te sterk voor alle mannen
Dana Verheij te sterk voor alle mannen Jerry van Rekom

Dana Verheij is alle mannen online de baas

Overig Deel je nieuws

 

SLIEDRECHT – Het tweede online schaaktoernooi bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht is een groot succes geworden. De 2e editie werd een prooi voor Dana Verheij, die al haar mannelijke tegenstanders voorbleef. Ook in de tussenstand staat het grootste Sliedrechtse talent van dit moment op de eerste plaats.

Met maar liefst 32 deelnemers keek toernooiorganisator Jurgen de Haan zeer tevreden terug op het digitale toernooi. De 2e editie kende zelfs in oud-lid Ronald Breedveld een “Fransman” als deelnemer.

Het succes van de 13-jarige Dana lag in het feit dat ze in 7 kwartier verreweg de meeste partijen wist te spelen, namelijk 10! Daarvan wist ze er 8 te winnen en verloor ze er maar 2.

Peter van den Bergh eindigde als tweede en rukte daarmee op naar de derde plaats in het tussenklassement. Hij moet dus de koploper en de winnaar van de 1e editie, Jorik Klein, voor zich dulden, die dit keer als vierde eindigde.

Verrassend is de vierde plaats vin het tussenklassement van de 70-jarige Johan van de Griend. Hij blijft de familie Van Rekom nipt voor en dat belooft in ieder geval felle strijd in de volgende editie.

Onderaan scoorden Stefan de Waal, Leo Koppelaar en Ferhat Erdogan hun eerste digitale punten.

Aanstaande donderdag – 2 april – heeft de derde editie van het online-toernooi plaats. De slimste sporters van Sliedrecht blijven dus gewoon doorgaan!

advertentie