Leo Koppelaar is met opmars bezig
Leo Koppelaar is met opmars bezig Jerry van Rekom

Online schaken steeds populairder

4 april 2020 om 10:40 Overig Deel je nieuws

SLIEDRECHT – Het online spelen door leden van Schaakvereniging Sliedrecht wordt steeds populairder. Na de derde week zijn maar liefst 55 jeugd- en seniorleden actief geweest met het digitaal schaken. De chatberichten tijdens de partijen geven aan dat de sfeer goed is, maar dat de sociale contacten zeker gemist worden.

Het derde online toernooi bij de senioren werd een prooi voor Peter vd Bergh. In de laatste seconden van het digitale toernooi bleef hij Robert van Rekom nipt voor. Op de derde plaats eindigden Fransman Ronald Breedveld en historicus Kees Wessels.

Opvallend was de uitstekende score van debutante Camille Breedveld, die veel gerenommeerde Sliedrechtse schakers voorbleef. Ook Wout Boer debuteerde digitaal verdienstelijk met een top-plaats.

Onderaan scoorde Leo Koppelaar dit keer verdienstelijk, waardoor hij flink wat plaatsen van de rode lantaarn is verwijderd.

In de totaalstand na 3 toernooien gaat Dana Verheij, ondanks een iets mindere 2e ronde, nog steeds aan kop. Zij ziet peter vd Bergh, Jorik Klein en Robert van Rekom echter snel dichterbij komen. Dat belooft nog voor de volgende rondes, want de online-toernooien gaan zeker tot en met 23 april door.

Op de site van Schaakvereniging Sliedrecht staat de tussenstand: www.schakendsliedrecht.nl

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie