Actuaris Arjan sloeg hard toe
Actuaris Arjan sloeg hard toe Jerry van Rekom

Actuaris Van der Leij slaat toe in 7e ronde online

Overig Deel je nieuws

SLIEDRECHT – Het duurde even voordat hij de juiste vorm had, maar in de 7e ronde van de online competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht wist hij hard toe te slaan. Actuaris Arjan van der Leij wist met een record aantal punten van 23 als eerste te eindigen. Hij speelde razendsnel en speelde zodoende veel partijen, waardoor hij er ook een paar kon verliezen om alsnog de concurrentie voor te blijven.

Als tweede eindigde de “herboren” Andries Dekker, die na een sabbatical weer zin heeft om te schaken. Vorige week debuteerde hij nog bescheiden, dit keer eindigde hij uitstekend als tweede.

Op geruime afstand eindigde de overwerker Niels Mijnster als derde. Die stroomde later in en kon zodoende te weinig partijen spelen om echt voor de rondewinst te gaan.

Verrassend waren wel de hoge posities van Pascal-speler Michael Bijkerk en Luana Mensing, die net achter de top eindigden.

Onderaan deden vooral André Van Dieën en Maarten Hartkoren goede zaken door flink wat punten te scoren.

In de tussenstand na 7 ronden heeft de winnaar van de eerste ronde, Jorik Klein, alleen de koppositie genomen. Hij scoorde net iets beter dan Peter vd Bergh en staat nu 2 schamele punten voor. Op inmiddels respectabele achterstand staat Robert van Rekom derde. Rondewinnaar Van der Leij klom naar een vijfde plaats en heeft de top 3 in zicht.

Aanstaande donderdag heeft de 8e ronde plaats van de inmiddels zeer populaire competitie.

Op de site van Schaakvereniging Sliedrecht staat de tussenstand: www.schakendsliedrecht.nl

advertentie
advertentie