Peter Vis in topvorm
Peter Vis in topvorm Jerry van Rekom

Peter Vis in topvorm in 2e Online schaakcompetitie

Overig Deel je nieuws

SLIEDRECHT – Achter een echt schaakbord speelt hij al sterk, maar nu Schaakvereniging Sliedrecht in Coronatijd alleen maar online speelt hij helemaal de sterren van de hemel. Na de tweede van de vier rondes in de 2e online competitie bewijst Peter Vis een topfavoriet in de tweede groep te zijn. Hij gaat daar fier aan kop en heeft al een enorme voorsprong op naaste concurrent Jurgen de Haan.

In de eerste groep heeft Andries Dekker, één van de ratingfavorieten, de kop genomen. Na een sterke tweede ronde, waarin hij als tweede eindigde achter de ongenaakbare Adrian Mensing, heeft hij de koppositie overgenomen van Meinte Smink, die naar een derde plaats zakte. Dekker heeft slechts 1 punt voorsprong op Adrian Mensing, die met 30 punten een ronderecord vestigde.

In de derde groep gaat Simon Kadijk aan kop. Kadijk heeft vorig jaar de schaakdraad weer opgepakt en nu hij meer wedstrijdervaring heeft levert dat weer voldoende punten op om in de derde groep de ranglijst aan te voeren. De Papendrechtse jeugdspeler Joshua Koers hijgt echter in zijn nek. Ook Ferhat Erdogan volgt slechts op 1 punt van de koploper.

Aanstaande donderdag heeft de derde ronde van de 2e online Competitie plaats. De verwachting is dat de stukken weer over het scherm zullen vliegen.

Op de site van Schaakvereniging Sliedrecht staat de eindstand: www.schakendsliedrecht.nl

 

Peter Vis in topvorm
advertentie
advertentie