Bram Theunisse kwam sterk uit de startblokken
Bram Theunisse kwam sterk uit de startblokken Jerry van Rekom

Bram Theunisse verrassende koploper bij de schaakjjeugd

Overig Deel je nieuws

SLIEDRECHT – De eerste ronde van de Najaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht bracht direct het nodige vuurwerk. De jeugd was enorm gretig en de stukken vlogen over het bord. Na drie spannende rondes bleek in groep 1 Bram Theunisse één van de verrassende koplopers. Het 11-jarige talent wist al zijn partijen namelijk te winnen.

Ook Jaimy Bakker en Barend van Dieren wisten al hun partijen te winnen, zodat na de eerste speelavond er dus 3 koplopers zijn. Opvallend is wel de fraaie vierde plaats van Jurrian Verweij, die nog maar net schaakt, maar nu al laat zien een groot talent te zijn.

In groep 2 liet nieuwkomer Gabriel van Valen direct zien dat hij al aardig kan schaken. Na een korte les van Roland Kop wist hij in een spannende partij Isaac Theivendram te verslaan. Dat belooft nog wat voor de komende rondes.

Ook Milan Khanthasamy wist te winnen en staat zodoende met Gabriel aan kop in deze groep van beginnende schakers.

Aanstaande donderdag heeft de 2e ronde van de Najaarscompetitie plaats. Er is nog ruimte voor nieuwelingen, die zich donderdag om 19.00 uur kunnen melden in De Havik.

advertentie
advertentie